Foto: Publicitātes foto
Esplanādē pie Raiņa pieminekļa un Rīgas Pareizticīgo baznīcas atvērto atrakciju parku cilvēki izmanto ne pārāk aktīvi, novēroja aģentūra LETA.

Tikai atsevišķas atrakcijas šodien bija noslogotas, lielākoties tās bija pustukšas vai arī tās izmantoja tikai atsevišķi cilvēki.

Kā ziņots, šodien Esplanādē atvērts atrakciju parks, par kura noformējumu un atrašanās vietu rīdzinieku vidū domas dalās.

Pret atrakciju parka atvēršanu šajā vietā iebilda Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI).

Arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) karuseļu parku Esplanādē nodēvējusi par "vidi degradējošu balagānu", kas kropļo Rīgas seju, un pašvaldība tādējādi izrāda necieņu pret latviešu dzejnieku Raini.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), vēl atrazdamies Maskavas komandējumā, iesaistījies diskusijā, norādot, ka atrakcijas Esplanādē būs īsu laiku un pēc tam tiks izvērtēts, ko ar tām iesākt tālāk.

"Atrakciju parku Esplanādē ir atļauts izvietot līdz 23.aprīlim. Ja rīdzinieku attieksme būs noraidoša, meklēsim citus risinājumus. Faktiski jebkurā Eiropas pilsētā tieši centrā ir atrakciju parki. Paskatīsimies, kā būs Esplanādē līdz 23.aprīlim, un tad vērtēsim izpildījumu," mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja Ušakovs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!