Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) centieni noskaidrot Rīgas vēsturiskās atslēgas likteni pagaidām nav devuši rezultātus.

Četrus mēnešus pēc prezidenta Valda Zatlera vizītes, kuras ietvaros Rīgas mērs ieminējās Krievijas amatpersonām par atslēgu, kura pirms trīs gadsimtiem nodota Krievijas grāfam Šeremetjevam, nekāda atbilde no Krievijas nav saņemta, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Domē gan norāda, ka oficiāls pieprasījums Krievijai par pazudušo vēsturisko vērtību nav sūtīts un, iespējams, "kā jau Krievijā", par tikšanās laikā uzdoto jautājumu atbildīgie ir piemirsuši.

Pagaidām galvaspilsētas pašvaldība arī neplāno turpināt meklējumus ar oficiālo jautājumu sūtīšanu vai pieprasījumu iesniegšanas palīdzību.

Jau ziņots, ka decembrī, kad kopā ar prezidentu Maskavu apmeklēja arī citas Latvijas amatpersonas un uzņēmēji, Rīgas mērs Nils Ušakovs, tiekoties ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu, centās noskaidrot, kur palikusi Rīgas vēsturiskā atslēga.

Pēc Rīgas iekarošanas 1710.gadā atslēga tika nodota feldmaršalam Šeremetjevam, un pēc vienas no versijām tā atrodas Ieroču palātā Maskavā. Lai noskaidrotu patieso atslēgas likteni Medvedevs lūdza atsūtīt pieejamos vēsturiskos materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!