Foto: DELFI
Iespējams, ka aiznākamajā gadā Rīgā būs pavisam cita sabiedriskā transporta satiksme un galvaspilsētas mikroautobusu tīklu varētu pārņemt pašvaldības uzņēmums "Rīgas Satiksme", ceturtdien raksta "Telegraf".

Laikraksts norāda, ka Rīgas domei 2011. gada 31. decembrī noslēdzas līgums ar uzņēmumiem, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus mikroautobusos. Tomēr pašvaldība jaunus līgumus ar uzņēmumiem, iespējams, neslēgs. Šāds pieļāvums vēl pamatotāks kļuvis pēc tam, kad augustā no braucoša mikroautobusa izkrita un nositās kāda sieviete.

Rīgas domes amatpersonas gan pagaidām nav precizējušas, kādas pārmaiņas galvaspilsētu var sagaidīt. Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) sacījis, ka pastāv vairāki iespējamie izmaiņu varianti. "Runa nav tikai par to, vai saglabāsies maršruta taksometri. Izmaiņas ir gaidāmas visā pilsētas satiksmes shēmā," teicis Baraņņiks. Viņš atturējies plašāk stāstīt par gaidāmo reformu, vien norādījis, ka to galīgais variants būs zināms pēc 15 līdz 20- dienām.

Laikraksts norāda, ka reformas ir gaidāmas arī Eiropas Savienības direktīvās rakstītā dēļ. Tajās nav paredzēts tāda veida transports kā maršruta taksometrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!