Rīgas Zooloģiskajā dārzā no šā gada 1. decembra līdz nākamā gada 31.janvārim notiks Ziemas naktis zoodārzā, kad ieeja būs atvērta līdz plkst. 19:00 un pastaigāties pa Ziemassvētku noskaņās tērpto zvēru dārzu varēs līdz plkst. 21:00.

Savukārt iekštelpu ekspozīcijas, kurās dzīvnieki nejūt ne vasaru, ne ziemu, piemēram, Žirafu māja, Tropu māja, Terārijs un citas, būs atvērtas līdz plkst. 20:30.

Zoodārza centrā šajās dienās degs varens ugunskurs un karstu tēju piedāvās vairākas kafejnīciņas.

Vēlajos vakaros apmeklētāji varēs izmantot iespēju baudīt izgaismotas zoodārza alejas un takas; vērot dzīvniekus gan Mēness, gan mākslīgajā apgaismojumā; apciemot eleganto žirafu četrotni Žirafu mājā, kā arī pavērot daudzveidīgos Tropu mājas kukaiņus, rāpuļus, abiniekus. Pacietīgākajiem apmeklētājiem prieku sagādās jaundzimušie jēri Lauku sētā un Nakts ekspozīcijas Bolīvijas naktspērtiķu un tvērējastes žurkķenguru ģimenītes, kurās pavisam nesen tika sagaidīti bezgala simpātiski pēcnācēji. Pārsteigumu šogad sarūpējuši arī pāvu bariņš, kurš vērīgākajiem apmeklētājiem atļaus ielūkoties tik savdabīgā ierīkotajā "guļamistabā" augstu priežu zaros.

Ziemas naktīs turpinās spīdēt arī "Tīģera zvaigznājs", kurš tapis sadarbībā ar tēlnieku Kārli Alaini. "Tīģera zvaigznāja" centrā ir vairāk kā četrus metrus garš un divus metrus augsts Zvaigžņu Tīģeris. Ne mazāk interesanti ir arī tīģera pavadoņi – Pitons un Tauriņi, kas darināti kā krāšņi izgaismoti, telpiski atlējumi. Drīz solās piebiedroties arī Zirneklis un Varde.

Ziemas vakaros no plkst. 16:00 līdz 19:00 ieejas biļešu cenas būs ļoti sirsnīgas – 2 lati pieaugušajiem un 1 lats bērniem, studentiem un pensionāriem. Lai iegādātos biļetes ar atlaidi, Zoodārza kasē ir jāuzrāda kupons, kas izdrukāts no www.1188.lv interneta mājas lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!