Foto: Publicitātes foto
Pateicoties kāda velokurjera Jāņa entuziasmam, policija krāmu tirgū "Latgalīte" pārdošanā uzgājusi un konfiscējusi zagtu "BalticBike" nomas divriteni, portālu "Delfi" informēja portāla "Veloriga.lv" redaktors Romāns Meļņiks.

16.jūnijā SIA "Velokurjers" mehāniķis starp krāmu tirgū "Latgalīte", Rīgā, pārdošanā izliktajiem lietotajiem velosipēdiem atpazinis pārkrāsotu "BalticBike" divriteni, par ko pastāstījis saviem kolēģiem. Viens no kurjeriem divriteni tirgū nemanāmi nofotografējis, izsaucis policiju, kas notikuma vietā ieradusies aptuveni 15-20 minūšu laikā pēc izsaukuma.

Policijas ierašanās brīdi velosipēdu tirgotājs divriteni bija paspējis noslēpt. Pēc velokurjera uzņemtās divriteņa fotogrāfijas uzrādīšanas tirgotājs atzinies, ka tāds velosipēds esot un izdzinis to laukā no būdas. Pēc tam velokurjeram nācās skaidrot, ka divritenis nepieder viņam, bet saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) brīvprātīgo reģistru ir pazudis 13.jūnijā. Tirgonis sacījis ko citu – divritenis nopirkts pirms diviem gadiem.

Pēcāk policija velosipēdu iekrāvusi busiņā, velokurjers un tirgotājs aizvesti uz Latgales priekšpilsētas iecirkni paskaidrojumu sniegšanai.

Latvijas Riteņbraucēju apvienība pateicas velokurjera darbiniekiem un Valsts policijas darbiniekiem par operatīvo rīcību.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis portālu "Delfi" informēja, ka šobrīd policija skaidro precīzus notikušā apstākļus un to, kā velosipēds nonāca pie tirgotāja, lai varētu noskaidrot iespējamos zagļus.

Policija izsaka pateicību kurjeram, kura vērība palīdzēja atrast velosipēdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!