Foto: LETA
Piektdien pēc plkst.14 aptuveni desmit biedrības "Antiglobālistu" pārstāvju ir pulcējās pie Drošības policijas (DP) ēkas Rīgā, K.Barona ielā 99a, aicinot DP pārstāvjus nākt ārā, lai pastāstītu iedzīvotājiem par savu darbu Latvijas valsts drošības jomā.

Ar vienu no plakātiem protestētāji pieprasa "Apturēt genocīdu pret Latvijas iedzīvotājiem", otrs plakāts jautā "Kam kalpo Valsts Drošības policija?", bet uz trešā plakāta uzrakstīts aicinājums DP pārstāvjiem nākt laukā parunāties.


Kā pastāstīja biedrības "Antiglobālisti" vadītājs Andris Orols, šī akcija ir iecerēta kā publiska preses konference ar DP dalību. Organizācija iepriekš esot nosūtījusi aicinājumu DP pārstāvjiem iznākt ārā no savas darba vietas un paskaidrot, kāpēc viņi pieļauj, ka valstī "viss brūk kopā".

Kā norādīja Orols, Latvijā patlaban ir apdraudēta valsts drošība, tai skaitā ekonomiskā drošība, taču DP nedarot neko, lai situāciju normalizētu. Pat ja Saeimas deputāti nav pietiekami kompetenti, ir jābūt kādai institūcijai, kas viņus var "nolikt pie vietas", sacīja Orols, un, pēc viņa domām, šai institūcijai jābūt DP.

Kā novēroja aģentūra LETA, mītiņa dalībnieki uzvedas klusi un mierīgi, bet notiekošo uzrauga vairākas Valsts policijas ekipāžas. Pagaidām pie protestētājiem nav iznācis neviens DP pārstāvis.

Biedrība "Antiglobālisti" un "Gustava Celmiņa centrs" šodien no plkst.14 līdz 16 rīkos mītiņu pie Drošības policijas ēkas Rīgā, K.Barona ielā 99a, aģentūru LETA informēja organizāciju pārstāvji.

Mītiņa mērķis esot saņemt publiskas atbildes no Drošības policijas pārstāvjiem jautājumos, kas saistīti ar esošo situāciju valstī.

Papildus sapulces pieteikumam Rīgas domē ir iesniegts aicinājums Drošības policijai deleģēt savus pārstāvjus publiskai sarunai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!