Foto: LETA
Valsts policija (VP) aicinājusi Rīgas domi organizēt preventīvus pasākumus sabiedrības informēšanai par "geokešinga" jeb slēpņošanas iespējamiem riskiem, liecina VP Rīgas reģiona pārvaldes ieraksts interneta vietnē "facebook.com".

Nesen VP saņēmusi kādas iedzīvotājas vēstuli, kurā viņa lūgusi, lai policija pievērš uzmanību negatīvajām sekām, kas var gadīties, nodarbojoties ar jauniešu vidū populāro aktīvās atpūtas veidu "geocaching" jeb slēpņošanu.

Par slēpņošanu un ar to saistītajiem iespējamiem riskiem policija informējusi Rīgas domes pārstāvjus un lūgusi organizēt preventīvus pasākumus sabiedrības informēšanas un drošības jomā.

Policija aicina slēpņotājus būt uzmanīgiem un nekad neriskēt ar savu veselību slēpņa dēļ. Latvijā ir vairāk nekā 1500 slēpņu, tādēļ aktīvās atpūtas piekritējus policija aicina izvēlēties tos slēpņus, kuriem var piekļūt, neapdraudot savu veselību.

Laikraksts "Neatkarīgā" šonedēļ vēstīja, ka geokešings jeb slēpņošana kļuvusi par vienu no populārākajām jauniešu izklaidēm, taču nereti šī aizraušanās ir bīstama dzīvībai. Konteineri ar dārgumiem tiek paslēpti uz graustu jumtiem, tiltiem, torņos un citās vietās, kas spēlētājam ļauj izbaudīt adrenalīnu.

Kaut arī spēles noteikumi paredz, ka slēpņi nedrīkst atrasties dzīvībai bīstamās vietās, tās radītāji nespēj kontrolēt visus slēpņus. Vienā no galvaspilsētas bīstamākajiem slēpņiem kāda rīdziniece gandrīz zaudējusi mazdēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!