Rīgas Pašvaldības policija naktī no sestdienas uz svētdienu apsekoja vairākas izklaides vietas pilsētas centrā, atklājot arī kādu nelegālu klubu, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Inese Tīmane.

Lai pārbaudītu policijā saņemto informāciju par izklaides vietām, kur mēdz apkrāt apmeklētājus, tai skaitā tūristus, RPP Tūrisma nodaļas darbinieki apmeklēja vairākas izklaides vietas un bārus Vecrīgā.

Pārbaudot informāciju par iespējamiem pārkāpumiem kāda naktsklubā, pulksten 3.40 pašvaldības policija apmeklēja izklaides vietu Balasta dambī, kur konstatēja pašnodarbinātas personas organizētu nakts izklaides vietu, kuras darbība uzsākta bez komercdarbības reģistrācijas un atļaujas.

Izklaides vietā atradās apmēram 300 cilvēki, kuri bija manāmā reibuma stāvoklī, apmeklētāju vidū sastaptas arī četras nepilngadīgas personas.

Izklaides vietā izņemts alkohols, un, iespējams, psihotropās vai narkotiskās vielas, ka arī dators. Uzsākta lietvedība par akcīzes preču realizācijas noteikumu pārkāpšanu, narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, autortiesību vai blakustiesību pārkāpumiem.

Saistībā ar nepilngadīgu personu atrašanos izklaides vietā, uzsākta administratīvā lietvedība par nepilngadīgo personu atrašanos izklaides vietā nakts laikā un viņu piedzirdīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!