Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīdzinieku un pilsētas viesu ērtībām galvaspilsētā ir atvērtas sešas jaunas sabiedriskās tualetes, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Jaunās tualetes atrodas Vērmanes dārzā, Turgeņeva un Gogoļa ielas skvērā pie Zinātņu akadēmijas, Jēkaba laukumā, Kronvalda parkā pie Elizabetes ielas, Dailes teātra laukumā Šarlotes un Brīvības ielas stūrī un Mežaparkā Ostas prospektā.

Tuvākajā laikā plānots nodot ekspluatācijā vēl četras sabiedriskās tualetes. Tās atradīsies 13. janvāra ielā pie Vaļņu ielas, Esplanādē, vēl pa vienai tualetei būs Kronvalda parkā un Mežaparkā pie bērnu rotaļu laukuma.

Katrā no jaunajām tualetēm pieejamas divas slēdzamas kabīnes, kas pieslēgtas pilsētas inženierkomunikāciju tīklam. Tualetēs uzstādīta ventilācija, zīdaiņu pārtinamais galds un ierīkota apkures sistēma, lai tās var izmantot arī ziemā. Lai tualetes neizmantotu kā nakšņošanas vietu, tās ir aprīkotas ar signalizāciju, kas ieslēdzas pēc noteikta laika.

Maksa par tualetes izmantošanu ir 20 santīmu. Invalīdiem, kuriem ir grūtības ar naudas līdzekļiem, ir pieejama speciāli aprīkota bezmaksas tualete Līvu laukumā, norāda Rīgas domē.

No pērnā gada jūnija jauna tualete darbojas Jaunielā, kur iekārtotas 11 kabīnes, viena no tām domāta personām ar invaliditāti, kā arī tajā ievietots zīdaiņu pārtīšanas galds. Tāpat sāka darboties jauna tualete Radio ielā, kur izbūvētas sešas kabīnes. Pagājušajā gadā renovēta 1939.gadā celtā Bastejkalna sabiedriskā tualete, kas atrodas Z.A.Meirovica bulvārī 5a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!