Rīgas Latviešu biedrībai (RLB) trešdien ievēlēta jauna valde, un turpmāk biedrību vadīs bijušais Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciālists Ingmārs Čaklais.

Režisors, pedagogs, sabiedrisko attiecību speciālists un jurists Čaklais no 1999.gada ir RLB biedrs, no 2000. gada darbojas RLB Domē, no 2002. gada arī RLB Valdē.

RLB priekšsēdētāja vietnieks saimnieciskos jautājumos turpmāk būs inženieris Ivars Zvejnieks, RLB priekšsēdētāja vietnieks biedrības organizatoriskā un zinātniskās izpētes darbā - mūziķis un kultūras darbinieks Mārtiņš Jauģietis, bet par priekšsēdētāja vietnieku kultūras darbā atkārtoti ievēlēts režisors Andrejs Migla.

Vēl RLB Valdē darbosies filozofs un literatūrpētnieks Edgars Mucenieks, filologs, Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga, kultūrizglītības darba organizatore, RLB Folkloras komisijas vadītāja Margita Poriete, muzeju nozares eksperte, filoloģe Gaida Jablovska un žurnālists, sabiedriskais darbinieks ar ilgu gadu pieredzi latviešu organizācijās ASV un Latvijā Ojārs Celle.

Jaunais priekšsēdētājs atgādina, ka RLB ir organizācija ar 142 gadu bagātu vēsturi, kuras paspārnē savulaik dzimušas daudzas nozīmīgas, skaistas un ilgtspējīgas lietas, piemēram, Dziesmu svētki, latviešu teātris, Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Universitāte. "Gan mūsu valstij, gan Rīgas Latviešu biedrībai šodien ir jāpārvar daudzi šķēršļi, ko atnesis sarežģītais laiks, kurā mums jādzīvo un jāizdzīvo. Šodien stāties Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja amatā man ir liels izaicinājums," norāda Čaklais.

Viņš uzskata, ka RLB "ir laiks pievērsties lielajām, vispārējām lietām, ko savulaik mēs biedrībā ļoti veiksmīgi darījām, pulcējot inteliģenci, rosinot jaunas domas, kopjot sabiedrisko dzīvi visā Latvijā". "Rīgas Latviešu biedrības lielākā vērtība un bagātība ir cilvēki, mūsu biedri, un mans galvenais uzdevums ir viņus vienot, stimulēt un palīdzēt uzplaukt viņu idejām," norāda Čaklais.

Sestdien RLB biedri pulcēsies uz gadskārtējo Rīgas Latviešu biedrības pilnsapulci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!