Foto: LETA
Rīgas dome pilsētā izvietojusi lielus reklāmas plakātus, kuros sveic sievietes Starptautiskajā sieviešu dienā. Šogad 8.marta apsveikumiem pašvaldība piešķīrusi 14 773 latus no pilsētas svētku noformējuma budžeta.

Apsveikumi sievietēm izvietoti uz 15 lielformāta horizontālajiem un četriem lielformāta vertikālajiem reklāmas stendiem, uz astoņiem tiltiem, piecām ēku fasādēm, 20 reklāmstendos un 200 sabiedriskā transporta pieturvietās.

Plakātu veidošanai uzaicināti trīs mākslinieki, no kuru skicēm par labākajiem tika atzīti mākslinieka Visvalža Asara darbi, uzzināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sieviešu dienas svētku noformējuma kopsumma ir 14 773 lati, kas paredzēti pilsētas svētku noformējuma budžetā. Rīga sieviešu dienā tiek rotāta otro gadu - pērn pēc Rīgas mēra Nila Ušakova rīkojuma apsveikumi izvietoti uz 16 lielformāta stendiem-plakātiem un 30 apaļajiem piloniem ar apsveikumu no Rīgas pašvaldības. Pagājušā gadā apsveikumu izmaksas tika plānotas ap 3000 latu.

Šogad Rīga tiks rotāta arī Latvijas republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā par 16 000 latu, Līgo svētkos - par 11 300 latiem, Rīgas svētkos - par 15 800 latu, Latvijas republikas proklamēšanas dienā - par 21 000 latu, bet Ziemassvētkos - par 21 500 latiem.

Pasaulē Sieviešu dienu svin jau vairāk nekā 100 gadu. Pēc vairāku gadu pretestības Latvijas Saeima 2007.gada 24.maijā pieņēma grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", nosakot, ka 8.martā Starptautiskā sieviešu diena tiek svinēta arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!