Foto: Publicitātes attēli
Rīgas pašvaldība rosinās paredzēt administratīvo atbildību par ložņāšanu pa graustiem, kā arī izvietos brīdinošas zīmes pie tiem.

Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputāti ceturtdien, izskatot no sabiedriskās drošības un kārtības aspekta Īpašuma departamenta pētījumu par Rīgas graustiem, atbalstīja sagatavotos priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos turpmākajai virzībai un uzdeva vairākām domes institūcijām veikt nepieciešamās darbības apdraudējuma likvidēšanai.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais uzsvēra, ka avārijas stāvoklī esošas būves īpaši apdraud tur iekļuvušos, piemēram, rotāļājošos bērnus, tāpēc pie tām būtu jānovieto brīdinošās zīmes, paredzot arī administratīvos sodus par to neievērošanu. Grausti rada arī paaugstinātu ugunsnedrošību un veidojas par vidi, kas piesaista narkomānus, bezpajumtniekus un dažādus antisociālos elementus, viņš norādīja.

Komiteja uzdeva RD Administratīvajai komisijai nodrošināt ar tās rīcībā esošo informāciju par administratīvo sodu piemērošanas praksi saistībā ar RD saistošajos noteikumos par Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanu noteiktajām prasībām, kā arī uzdeva Rīgas izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām sadarbībā ar pašvaldības policiju un Valsts policiju pastiprināti kontrolēt šo RD saistošo noteikumu izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!