Foto: Publicitātes foto
Trešdien Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis topošās Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) ēkas pamatos atstāja svinīgo vēstījumu nākamajām paaudzēm. Šī būs jau otrā ēka jaunajā RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, kas būs modernākā visā Baltijā. To plānots nodot ekspluatācijā jau gada nogalē.

Saistībā ar projektu "RTU - Pilsēta pilsētā" EEF ēka Āzenes ielā 12/1 tiks būvēta pilnībā no jauna, un tajā tiks apvienotas visas EEF struktūrvienības - Enerģētikas institūts, Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts un Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts.

Pašlaik EEF atrodas 1895. gadā celtajā ēkā Kronvalda bulvārī 1, kas savu laiku jau nokalpojusi un nav piemērota pilnvērtīgam, mūsdienu prasībām atbilstošam studiju procesam. Jaunajai RTU EEF ēkā būs 6 stāvi, 250 telpas ar kopējo platību 7750 kvadrātmetri. Fakultātē būs divas lielās auditorijas un plaša ēdnīca, kurā būs iespēja organizēt arī dažādus pasākumus. Būtiski, ka jaunā ēka būs brīvi pieejama arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas vecajā ēkā nav iespējams.

Projekta "RTU - Pilsēta pilsētā" pirmo posmu universitāte īsteno ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta kopējās izmaksas ir 19 879 035 lati.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!