Foto: Publicitātes attēli
Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) šopavasar Ķīpsalā sāks būvēt vairāk nekā 19 miljonus latu vērto vienoto universitātes kompleksu "RTU – Pilsēta pilsētā", informē augstskola.

Projekta "RTU – Pilsēta pilsētā" pirmo posmu universitāte īstenos ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta kopējās izmaksas ir 19 879 035 latu, tai skaitā ERAF līdzfinansējums ir 16 897 179 latu, valsts budžeta finansējums – 1 425 325 latu, bet RTU līdzfinansējums – 1 556 531 latu.

"RTU - Pilsēta pilsētā" ir vērienīgs projekts, kura rezultātā iecerēts izveidot Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru – studentu pilsētu, ko veidos septiņas RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka.

Universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis ir gandarīts par iespēju īstenot Latvijā līdz šim nebijušu projektu: "Šis ir nozīmīgs mirklis, jo nākotnē studentiem varēsim piedāvāt tādu mācību vidi, kādai daudzviet pasaulē jau ir gadsimtiem sena vēsture. Nodrošinot studentus ar mūsdienīgām studiju un pētniecības iespējām, jaunajā RTU studentu pilsētiņā varēsim piedāvāt kvalitatīvāku augstāko izglītību: iesaistot studiju un pētniecības darbā labākos Latvijas akadēmiķus un industrijas pārstāvjus, kā arī piesaistot ārvalstu mācībspēkus un studentus".

Projekta pirmajā posmā jaunajā studentu pilsētā tiks atjaunota Zinātniskā bibliotēka un vienuviet varēs mācīties RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, Būvniecības, Arhitektūras un pilsētplānošanas, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes studenti. Pirmo posmu plānots īstenot trīs gadu laikā – no 2011.gada pavasara līdz 2013. gada nogalei.

"RTU – Pilsēta pilsētā" ēku vizualizāciju izstrādājuši arhitekti no – SIA "Valeinis un Stepe", Personu apvienība SIA "Uģis Šēnbergs, arhitekts" un SIA "Constructus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!