Foto: F64
Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) veselības stāvoklis pēc svētdien pusmaratona skrējiena piedzīvotās pārslodzes joprojām ir smags, portālam "Delfi" apliecināja mēra pārstāve Anna Kononova.

Ušakovs joprojām ārstējas P.Stradiņa slimnīcas reanimācijas nodaļā, atrodoties ārstu uzraudzībā. "Veselības stāvokli ārsti vērtē kā nopietnu un turpina intensīvu ārstēšanu," norādīja Kononova.

P.Stradiņa slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs pirmdien žurnālistiem stāstīja, ka mēra veselības stāvoklis ir "nopietns, bet stabils". Ārsts noliedza medijos izskanējušās ziņas, ka Ušakovs bijis komā, un paskaidroja, ka mērs ir mākslīgi izraisītā miega stāvoklī, jo tādā veidā ārsti var viņa organismā ievadīt skābekli, lai izvadītu ārā kaitīgas vielas.

Jau vēstīts, ka, skrienot pusmaratona distanci, mēram nav izdevies finišēt, jo radušās veselības problēmas. Ušakovs no pusmaratona izstājies, jo skrējiena laikā juties slikti. Rīgā svētdien notika "Nordea" Rīgas maratons, kurā piedalījās vairāk nekā 16 000 dalībnieku no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!