Latvijas mobilo pakalpojumu sniedzēji "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Tele2" noliedz informāciju, ka mobilo sakaru tīkla "hakeri" spēj par iepriekšēju samaksu pārveidot mobilos telefonus, lai bez maksas sarunātos GSM tīklā gandrīz visā Austrumeiropā.
Piemēram, interneta mājas lapā "www.weell.go.ro" anonīms radiosakaru inženieris piedāvā par iepriekšēju samaksu pārveidot mobilos telefonus, lai bez abonēšanas un sarunu maksas runātu aptuveni 30 mobilo sakaru sniedzēju tīklos visā Austrumeiropā, arī Latvijas LMT un "Tele2" tīklos.

"Tele2" sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Strance uzsvēra, ka šādas darbības veikt neesot iespējams un "Tele2" tīklā sarunāties bez maksas neesot iespējams, jo mobilo sakaru datorprogrammas šādus gadījumus nepieļaujot. "Tele2" speciālisti jau iepriekš fiksējuši šādus un līdzīgus piedāvājumus internetā, bet līdz šim tie visi izrādījušies fiktīvi naudas iegūšanas paņēmieni.

Arī LMT sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis uzsvēra, ka šādi piedāvājumi ir cilvēku ļaunprātīga krāpšana. "Mobilajam telefonam nav tādu iespēju, lai ar kādas programmas starpniecību no tā varētu ielauzties GSM tīklā un sarunāties, nesamaksājot par šo pakalpojumu," norādīja Jalinskis.

"Ir arī acīmredzams, ka priekšplānā šis anonīmais "hakeris" ir izvirzījis finansiālos apmaksas jautājumus, bet tikai pēc tam iespējams saņemt pakalpojumu. Kur tad pakalpojuma saņēmējs sūdzēsies, ja piedāvātā programma nestrādās?" piebilda Strance.

Kā norādīja abu mobilo pakalpojumu sniedzēju pārstāvji, arī katra klienta individuālais rēķins tiek rūpīgi aizsargāts un runāt uz citu rēķina GSM tīklā Latvijā neesot iespējams.

Anonīmo mobilo telefonu pārveidotāju interneta mājas lapās sīki atspoguļots apmaksas process - kas jādara, lai saņemtu kādu nezināmu programmu un mobilā telefona lietotājs it kā bez maksas varētu sarunāties GSM tīklos. Savu rīcību anonīmais tehniķis skaidro ar mobilo pakalpojumu sniedzēju savtīgumu un lielo naudas raušanas vēlmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!