Realitātes šova “Talantu fabrika” (TF) aktīvākie balsotāji, kas par savu favorītu zvana un atdod balsis 4000 un pat vairāk reižu, izrādās izmanto mobilos telefonu ar "Tele2" pieslēgumu, kuri reģistrēti uz pavisam citu, nezināmu cilvēku vārda. Pašreiz numuri, no kuriem balsots tūkstošiem reižu, ir slēgti nenomaksāto rēķinu dēļ, raksta žurnāls “Ieva”.
Katru sestdienu TF tiek aicināts nedēļas aktīvākais balsotājs. Divas reizes pēc kārtas tā ir bijusi Alla - meitene, kas 18. aprīlī par savu favorītu nobalsoja 4074 reizes, savukārt 25 aprīlī – 4428. Ņemot vērā, ka maksa par vienu zvanu ir 15 santīmu, Alla minētajās divās nedēļās iztērēja 1275 latus. Zīmīgi, ka katru nedēļu meitene balsoja no cita numura.

Patlaban zvanot uz šiem numuriem skan brīdinājums: “Ienākošie zvani šim abonentam ir slēgti”. Turpmākajās nedēļās šie numuri “fabrikas” balsojumos vairs neparādījās un Alla aktīvākā balsotāja godu atdeva Oļegam, kurš 2.maijā bija balsojis 5498 reizes un Maiklam, kurš 9.maijā uzstādīja balsojuma rekordu – 6022 reizes. Maikls ir atslēdznieks, kas mēnesī saņem vidēji 150 latu, taču par iztērēto naudas summu īpaši neuztraucas, atrunājoties :”nekas briesmīgs! Es strādāju. Man tā gribējās”.

Šova administrācija norādīja, ka viņi nav atbildīgi par to vai balsotājs apmaksā vai neapmaksā rēķinus telefoniem, no kuriem tiek zvanīts.

Savukārt "Tele2" sabiedrisko projektu attiecību vadītāja Agnese Strance pastāstīja, ka neviens no telefonu abonēšanās līgumiem nav noslēgts ar cilvēkiem, kuri uzrādās kā paši aktīvākie balsotāji. Strance norādīja, ka "Tele2" uzsāks parādu piedziņu. Tomēr Allai, tāpat kā Oļegam un Maiklam Tele2 neko nevar pārmest un pieprasīt, jo šie telefonu numuri, no kuriem viņi zvana, ir reģistrēti uz pavisam citu cilvēku vārda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!