Izdevniecība "Žurnāls "Santa"" pārtrauks darba attiecības ar žurnāla "Kas notiek?" galveno redaktoru Jāni Domburu, jo žurnāls neesot sasniedzis plānotos rezultātus, informēja izdevniecības valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš.
Savukārt Domburs informēja, ka otrdien saņēmis izdevniecības direktora rīkojumu, ka sakarā ar saimnieciskās darbības un žurnāla optimizāciju ar viņu tiks pārtrauktas darba attiecības.

Domburs stāstīja, ka jau pēdējās pāris nedēļās no izdevējiem dzirdējis pārmetumus, ka žurnāls "Kas notiek?" nesasniedz cerēto tirāžu, radot zaudējumus. Turklāt žurnāls esot pārāk smagnējs, bet tam būtu jābūt "vairāk tautai" un vienkāršākam.

"Var diskutēt, ko žurnālā vajadzētu mainīt, taču divu mēnešu rādītāji nav adekvāts stāvoklis, lai par to runātu šādās kategorijās," norādīja Domburs, atzīmējot, ka ir "labas un sliktas lietas gan žurnālā, gan mārketingā".

Domburs uzskata, ka tirāžas lielumā vainot tikai redaktorus nav korekti, jo "tirāža ir atkarīga gan no žurnāla satura, gan no mārketinga un reklāmas".

Savukārt Zariņš norādīja, ka izdevniecībai ir astoņi žurnāli, līdz ar to esot pieredze žurnālu izdošanā. Turklāt izdevniecībai esot plāni, kas jāsasniedz, un budžets, kas jāievēro.

"Tā kā Domburs ir noslogots arī Latvijas Televīzijā, izšķīrāmies, ka amats jāpamet viņam," sacīja Zariņš, atzīmējot, ka ir vasara un izdevniecībai esot jādomā, kā šajos mēnešos optimizēt budžetu.

Zariņš pieļāva, ka žurnālā "kaut kādas izmaiņas būs", taču viņš nebija pārliecināts, vai tas būs saistīts ar Dombura aiziešanu. Tāpat Zariņš nedomā, ka ar Dombura aiziešanu notiks izmaiņas žurnālistu sastāvā.

Izdevniecības valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka žurnālu "Kas notiek?" arī turpmāk vēlas redzēt informatīvi analītisku, ar kvalitatīvu informāciju, kā arī atraktīvu. Līdz ar Dombura aiziešanu žurnālam būs viena galvenā redaktore - Silvija Jokste.

Zariņš norādīja, ka pagaidām ar Domburu vēl neesot vienojies, cik ilgi viņš strādās žurnālā, taču pēc likuma Domburam jānostrādā vēl mēnesis. Savukārt Domburs piebilda, ka līdz jūlijam savas galvenā redaktora funkcijas veiks, taču "neko nedarīšu ilgtermiņā".

Pēc Zariņa sniegtās informācijas, žurnāla tirāža bijusi svārstīga, taču pēdējais numurs izdots 12 500 eksemplāros. Optimālā tirāža, pēc Zariņa domām, šādam žurnālam esot 25 000 līdz 30 000 eksemplāru.

Žurnāls "Kas notiek?" iznāk kopš šā gada 7.aprīļa un ir izdevniecības "Žurnāls "Santa"" astotais izdevums. Žurnāls jūnija sākumā ieguva "Narvesen" Preses dienu balvu kā "Debija 2003".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!