Foto: DELFI
Testējot ekspertu izstrādātos maršrutus, Tu atklāsi, iespējams, vairākas jaunas vietas pilsētā, kur pārvietoties ar velosipēdu ir droši. Tev ir lieliska iespēja iegūt vērtīgas balvas, piedaloties Drošas riteņbraukšanas ABC konkursā!

Noteikumi ir vienkārši: lejupielādē savas pilsētas karti (to iespējams izdarīt, http://kartes.delfi.lv/ izvēloties kartes fragmentu, pa kuru vedīs Tavs maršruts un nospiežot pogu „izdrukāt", kas atrodas kartes fragmenta apakšā), zīmēšanas datorprogrammā iezīmē savu izvēlēto maršrutu un sūti to uz epasta adresi redakcija@delfi.lv ar norādi „velo konkursam".

Pat, ja nedzīvo Rīgā, bet zini drošus riteņbraukšanas maršrutus savā pilsētā - Tu vari piedalīties!

Izmēģini citu lietotāju pievienotos maršrutus un balso par, Tavuprāt, veiksmīgāk izveidotajiem! Konkursa dalībnieki, kuri būs saņēmuši vislielāko lietotāju balsu skaitu, saņems pārsteiguma balvas no „Balta" un Swedbank jauniešu programmas „Open".

Tev ir iespēja cīnīties arī par lielajām balvām - apdrošināšanu Tavam divriteņotajam draugam no „Balta"  vai sportisku balvu komplektu no „Open". Savukārt vienam konkursantam, kuram ir arī autovadītāja apliecība, Drošas Braukšanas Skola sniegs lielisku iespēju iemācīties, kā neapdraudēt riteņbraucējus aizraujošā apmācību kursā.

Lielo balvu ieguvējus noteiks drošas braukšanas eksperti, izvērtējot visus iesūtītos maršrutus.

Izstrādājot savus drošos riteņbraukšanas maršrutus, atceries drošības ABC!

1. Lieto ķiveri
2. Atkārto ceļu satiksmes noteikumus
3. Informē citus, kad nogriezies vai manevrē
4. Izvēlies piemērotu ātrumu
5. Pārbaudi velosipēda tehnisko kārtību
6. Pārliecināties par savu drošību - skatiens pa kreisi, pa labi un atpakaļ
7. Koncentrējies uz ceļu
8. Lieto lampas un/vai gaismu atstarojošus elementus
9. Turies pēc iespējas tuvāk ceļa labajai malai
10. Ievēro taisnvirziena kustību

Atceries - šis ir drošu riteņbraukšanas maršrutu konkurss, tāpēc, lūdzu, neievieto dažādas fotogrāfijas un citus neatbilstoša satura darbus! Brīdinām, tie tiks izdzēsti un nepiedalīsies cīņā par balvām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!