Reaģējot uz līdzcietīgu garāmbraucēju ziņojumiem, dzīvnieku aizsardzības biedrība "DzīvniekuSOS" piektdien, 8.augustā kādās Babītes pagasta Sēbruciema mājās atklāja šokējošus dzīvnieku labturības prasību pārkāpumus, kā rezultātā aptuveni desmit suņi novesti katastrofālā veselības stāvoklī.

imageFoto galerija



Tai pašā dienā "DzīvniekuSOS" apsekoja minēto adresi un konstatēja, ka mājās "Rogas" atrodas nenosakāms skaits (vismaz 20) suņu, lielākā daļa no kuriem ir kritiskā novājēšanas stadijā, daļēji vai pilnībā zaudējuši apmatojumu. Suņi bija burtiski noklāti ar blusām, ar asiņojošām nokasījumu brūcēm un jēlumiem. Daļa suņu atradās pagalmā, daļa – ieslēgti mājā.


Dzīvnieku īpašniece apgalvoja, ka suņi ir tik sliktā stāvoklī, jo aptuveni pirms mēneša tos kāds ļaunprātīgi saindējis ar antifrīzu. Diagnozi par saindēšanos ar antifrīzu esot uzstādījis pagasta veterinārārsts un suņiem tiekot nodrošināta ārstēšana atbilstoši viņa norādījumiem. Uz jautājumu, kāda ārstēšana suņiem tiek nodrošināta, dzīvnieku īpašniece uzrādīja medikamentu "Tavegil", sēra ziedi un ziedi niezes noņemšanai. Neviens no medikamentiem nebija veterinārmedicīnisks, kā arī neviens no tiem, saskaņā ar lietošanas instrukciju, nav paredzēts saindēšanās ārstēšanai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!