Varas nomaiņa Rīgā ir iespējama, ja vēlētājs nejūtas, ka viņa balss neko nenozīmēs un vairākas partijas spēs vienoties koalīcijā, otrdien portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" uzsvēra partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs. Viņš arī stāstīja par partijas uzņemto atjaunināšanās kursu, "vecajām sejām" un paša nākotnes lomu pie partijas vadības kuģa stūres.

"Viens mēra kandidāts tādām partijām kā Zaļo un zemnieku savienība, "Vienotība", Nacionālā apvienība un "Jaunā Konservatīvā partija" būtu vēlams, jo tad būtu skaidrība vēlētājiem. Nilu Ušakovu Rīgā var gāzt. Tas prasa koalīcijas sarunas un partijām vienošanos, lai pārliecinātu vēlētāju nākt uz vēlēšanām. Matemātiski, protams, Rīgā nomaiņa ir iespējama, ja vēlētājs nejūtas, ka viņa balss neko nenozīmēs," sacīja Piebalgs.

Viņš pauda pārliecību, ka partijas varētu vienoties. "Nekad koalīcija nav forša, bet bez tās Latvijā nevar. Neviena partija, kas ir pret "Saskaņu", nav gana stipra, lai uzvarētu vēlēšanās," rezumēja Piebalgs.

Intervijā Piebalgs uzsvēra, ka "Vienotības" Rīgas mēra amata kandidātam Vilnim Ķirsim ir absolūts Rīgas nodaļas atbalsts. "Vilnis to apzinās un saka, es to gribu, tāpēc es izšķīros par Vilni. Mans viedoklis ir pietiekami ietekmīgs," sacīja Piebalgs, atzīstot, ka viņš pats gan nebūtu labs kandidāts "Vienotības" vēlēšanās, jo sevi uzskata par "veco seju".

Tāpat Piebalgs atzina, ka ir neapmierināts ar paša paveiktā darba rezultātiem. "Partija ir konsolidējusies, to esmu izdarījis. Tomēr sasaistīties ar vēlētājiem man nav izdevies, tā, kā to atspoguļo reitingi. Cilvēki no "Vienotības" sagaidīja vairāk, nekā "Vienotība" spēja dot. Ja esi pie varas, nāk atsitiens, ja neesi atrisinājis visu, ko no tevis sagaida," sacīja partijas līderis.

Viņš pauda pārliecību, ka "Vienotība" nav beigts zirgs, startēs pašvaldību vēlēšanās un startēs nacionālajās vēlēšanās nākamgad. Tomēr esot arī "būtiska sūce manā kuģī. Es nespēju uzrādīt sajūtu vēlētājam, ka "Vienotība" mainās," atzina Piebalgs.

Partija mainoties, bet Piebalga nākotne būšot zināma rudenī, kad partija rīkos kongresu un izvērtēs padarīto un sasniegto.

Interviju ciklā tika aicināti lielāko pilsētu kandidātu sarakstu līderi, bet no 26. maija Jānis Domburs intervē populārāko partiju līderus. Tāpat kā līdz šim pēc intervijām seko diskusijas ar sabiedrībā pazīstamām personībām un ekspertiem.

Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušās intervijas un diskusijas par tām iespējams noskatīties šeit.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!