"Ja tu redzi, ka jāj uz beigta zirga, kāp nost," intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu", runājot par savu līdzšinējo pieredzi politikā pirms vienošanās ar Latvijas Reģionu apvienību atzina Liepājas domes mēra amata kandidāts un biedrības "Liepājnieki" pārstāvis Jānis Vilnītis (LRA), kurš iepriekš nomainījis divus politiskos spēkus.

Vilnītis savulaik bijis Zatlera Reformu partijas un "Latvijas pirmās partijas/"Latvijas ceļa"" (LPP/LC) biedrs, taču tagad politiķis Liepājas pilsētas domes vēlēšanās startē no Latvijas Reģionu apvienības (LRA). Runājot par iepriekšējiem politiskajiem spēkiem, kurus pārstāvējis, politiķis norādīja: "Ja tu redzi, ka jāj uz beigta zirga, kāp nost."

Sadarbību ar LRA Liepājas mēra amata kandidāts vērtē atzinīgi. "Reģionu apvienībai ir viens pluss – Mārtiņš Bondars neiejaucas Liepājas jautājumos," uzsvēra Vilnītis.

Vaicāts, kas vienojis abus iepriekšējos politiskos spēkus, Vilnītis pamatoja, ka sākotnēji abas partijas bijušas jaunas un tām bijis pārmaiņu potenciāls. Runājot par dalību LPP, Vilnītis pamatoja, ka viņš tur bijis "kristīgā redzējuma" dēļ, kā arī piemetināja, ka LPP bijis "viens no visu laiku spēcīgākajiem ekonomikas ministriem Juris Lujāns".

"Es biju viens no tiem pretiniekiem, kad LPP sagāja kopā ar "Latvijas ceļu", " atminējās Liepājas mēra kandidāts, skaidrojot, ka tajā brīdī kopā saplūda konservatīvā un liberālā pārliecība, un "nodots kristīgais redzējums". Savukārt attiecībā uz Reformu partiju, Vilnītis atminējās, kā braucis pie Zatlera uz Rīgas pili un teicis: "Lūdzu, neejiet uz "Vienotību"!"

Tagad, kandidējot no LRA rindām, Vilnīša mērķis ir domē iegūt astoņas vietas, taču viņš neizslēdz, ka "liepājnieku izvēle var būt atšķirīga".

2013. gadā vēlēšanās Vilnītis domē tika ievēlēts kopā ar vēl četriem partijas biedriem. Jautāts, kas noteica to, ka partija neieguva vairākumu domē, Vilnītis norādīja, ka nostrādāja konkurentu izplatītā informācija pašvaldības iestādēs, ka "atnāks Jānis Vilnītis un daudzi pazaudēs darbu".

Tāpat domē iepriekš ievēlēti partijas "Saskaņa" pārstāvji. Runājot par šo politisko spēku, Vilnītis uzsvēra: "Ir divas lietas, kas nepatīk. Tas ir līgums ar Putinu un attieksme par divvalodību Latvijā." Savukārt uz papildinošu jautājumu, vai patiešām viss pārējais, ko dara "Saskaņa", viņam patīk, Vilnītis atbildēja: "Es neiedziļinos."

Intervijā vairāk skaidrojot partijas programmu, kura sarakstīta visnotaļ nekonkrēti, politiķis skaidroja, ka programmas formāts izvēlēts, ņemot vērā Liepājas iedzīvotāju vēlmes. "Formāts ir caur spēli, caur nepiespiestību. Mēs klausāmies otrādi – patiesība nāk caur jums, nevis mēs ejam caur vienu patiesību," skaidroja Vilnītis, norādot, ka "programmu rakstīja visi tie paši cilvēki, kas piedalās vēlēšanās".

Politiķis arī minēja, ka programmā uzsvars likts "nevis uz ielām un ēkām, kas vienmēr būs vajadzīgas, bet gan uz attiecībām".

Noslēgumā Vilnītis pauda pārliecību, ka uzņēmējam nevajadzētu iet politikā, un tā kā pats ir uzņēmējs, tad pēc vēlēšanām izšķirsies par savu nākotnes profesiju.

Jau vēstīts, ka marta sākumā tika oficiāli noslēgts sadarbības līgums starp biedrību "Liepājnieki" un LRA, ko parakstīja Vilnītis un LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību diskusijas.

Pilnu "DELFI TV" interviju ar Jāni Vilnīti iespējams noskatīties šeit.

Visu projekta laikā plānoto interviju un diskusiju kalendārs pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!