Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iekļāvis portālu "ogrevar.lv", kura izveidotāju kontaktos atrodami esošā Ogres domes priekšsēdētāja Artūra Manguļa kontakti, monitorējamo portālu sarakstā, portālam "Delfi" apliecināja KNAB.

"Lai konstatētu, vai mājaslapā "ogrevar.lv", kur domēna īpašnieks ir Ogres novada domes priekšsēdētājs Mangulis, ir notikusi priekšvēlēšanu aģitācija, ir nepieciešams izvērtēt tajā publicētos rakstus – vai tie satur priekšvēlēšanu aģitācijas pazīmes," skaidroja KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša. Monitoringa rezultātā iegūtā informācija pēc tam tiks vērtēta.

KNAB pārstāve arī uzsvēra, ka "jebkuru informāciju par deputātu kandidātiem, politiskajām partijām un to apvienībām" nevar uzskatīt par priekšvēlēšanu aģitāciju.

"Priekšvēlēšanu aģitācija ir informācijas izplatīšana par deputātu kandidātiem, politiskām partijām un to apvienībām ar mērķi mudināt vēlētājus balsot par konkrētiem kandidātiem (kandidātu sarakstiem) vai pret viņiem," skaidroja Dūša.

Jau vēstīts, ka gaidāmo pašvaldības vēlēšanu priekšvakarā Ogres novada iedzīvotājiem atvērts jauns ziņu portāls "ogrevar.lv", kurš vēstīšot tikai par labo un aktuālo novada un pilsētas dzīvē.

Portāla izveidotāju kontaktos, tīši vai netīši, atrodami esošā Ogres domes priekšsēdētāja Manguļa kontakti, kurš portālam "Delfi" skaidroja, ka tikai iegādājies domēna vārdu. "Man tik daudz saistība, ka es nopirku domēna vārdu un atdevu to tālāk jauniešiem. Tie ir Ogres jaunieši, kas darbojas. Nav nekāda sakara ar domi," priekšvēlēšanu aģitāciju noliedza Mangulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!