Foto: LETA
Deputāts Aivars Dronka (ZZS) ir sašutis par "TV3" ziņās parādīto sižetu, kurā nofilmēta viņa saruna ar nu jau jaunievēlēto Valsts prezidentu Andri Bērziņu Saeimā vēlēšanu dienā, jo tā esot izrauta no konteksta. Tāpēc deputāts apsver iespēju par to vērsties Satversmes aizsardzības birojā (SAB).

Ierakstā redzams, kā Bērziņš, sēžot līdzās Dronkam, vaicā: "Kā tie "Saskaņas (centra)" puikas?" Dronka atbild: "Normāli, normāli," un Bērziņš pārvaicā: "Normāli, ja?" Tad Bērziņš vaicā: "Un kā ta' (VL-TB/LNNK deputāts Dzintars) Rasnačs tas?" Dronkas atbilde uz šo jautājumu ziņu sižetā neparādījās.

Dronka portālam "Delfi" uzsvēra, ka "tā bija tīri mūsu saruna par debatēm", kas notikusi to pārtraukumā vēl pirms sākās aizklātā balsošana. Tieši pirms tam debatēs runājuši "Saskaņas centra" (SC) deputāti un Rasnačs, kurš turklāt no tribīnes aizrādījis, ka prezidenta kandidāts Bērziņš neatrodas zālē.

"Es viņam arī atbildēju, ka SC norunāja normāli, bet Rasnačs neko labu nepateica," stāsta Dronka, kurš ir neizpratnē, kāpēc televīzija neparādīja visu sarunu, bet fragmentu, kur no konteksta nevarot saprast, par ko ir runa, lai gan "viņi mūs tur vēl ilgi filmēja".

"Es uzskatu, ka te vajadzētu vērsties SAB, jo tā ir tīrākā valsts varas apmelnošana," portālam "Delfi" paziņoja deputāts, kurš apsverot iespēju tā patiešām arī rīkoties un rakstīt valsts drošības iestādei iesniegumu.

Arī Rasnačs piektdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka par šo sižetu jūtas personīgi aizskarts, jo neesot saprotams konteksts, kurā viņš pieminēts. "Bija interesants sižets parādīts, kur sēž prezidenta amata kandidāts ar vienu savu kolēģi un pārrunā kaut ko nezin ko un cikos. Man rodas jautājums, kāpēc tas korespondents nepajautāja tieši viņiem pašiem, par ko viņi runā un kāpēc runā, jo mēs varam no sižeta izvilkt jebko un uztaisīt sazvērestības teoriju," sacīja Rasnačs.

Jau vēstīts, ka ceturtdien prezidenta vēlēšanās otrajā balsojumā ar 53 balsīm par Valsts prezidentu tika ievēlēts piecu "zaļzemnieku" izvirzītais, no Vidzemes ievēlētais deputāts, bijušais "Unibankas" vadītājs Andris Bērziņš (ZZS).
Otrajā balsošanas kārtā piedalījās 99 deputāti, par derīgām atzītas 97 vēlēšanu zīmes. Par līdzšinējo prezidentu Valdi Zatleru nobalsoja 43 deputāti, bet pret – 56 deputāti. Par Bērziņu nobalsoja 53 deputāti, bet pret 44 deputāti. Pret abiem kandidātiem balsoja trīs deputāti.

Iepriekš pirmajā kārtā piedalījās 99 deputāti, par derīgām atzina 98 vēlēšanu zīmes. Pirmajā kārtā pret abiem kandidātiem nobalsoja pieci deputāti, par Zatlera pārvēlēšanu nobalsoja 43 deputāti, bet par Bērziņu savas balsis atdeva 50 parlamentārieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!