Foto: LETA
Valsts prezidents Valdis Zatlers pauž gandarījumu, ka Saeima, pirmajā lasījumā ir nobalsojot par ofšora īpašnieku atklāšanu, ir sadzirdējusi tautas balsi un viņa aicinājumu.

Tā informēja Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Kā ziņots, Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijām grozījumus Komerclikumā, kas prasīs atklāt uzņēmumu patiesā labuma guvējus jeb ofšoru īpašniekus.

Saeima grozījumus likumā šodien atzina par steidzamiem un atbalstīja pirmajā lasījumā.

Zatlers sociālā tīkla tvitera kontā ceturtdien izteica atbalstu portālam "manabalss.lv" un visiem, kuri parakstījās par aicinājumu veikt likuma grozījumus, lai atklātu ofšoru firmu īpašniekus.

Kā ziņots, Zatlers tviterī publicēja paziņojumu, ka, ja internetā tiks savākti 10 000 parakstu iniciatīvai atklāt patiesos labumu guvējus no ofšoriem, tad viņš šo ierosinājumu iesniegs izskatīšanai Saeimā.

Portālā "Manabalss.lv" ir iespējams parakstīties arī par atbalstu likumprojektam, kas paredzētu ofšoru patieso īpašnieku publiskošanu.

Jau ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu platformas "Manabalss.lv" izveide ļaus tautai īstenot savu varu, stāstīja nodibinājums "Sabiedrības līdzdalības fonds" viens no dibinātājiem un idejas autoriem Jānis Erts.

Portālā "Manabalss.lv" ievietota pirmā petīcija, kas pieprasa atklāt ofšoru īpašnieku vārdus. "Tad mēs uzzināsim, kam īsti pieder šī valsts," sacīja "Oligarhu kapusvētku" organizators Viesturs Dūle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!