Foto: F64
Latvijā ir vairāk nekā pussimts politisko partiju un partiju apvienību, kurās kopumā varētu būt 25 tūkstoši cilvēku, aģentūra BNS uzzināja Uzņēmumu reģistrā.

UR reģistrētas septiņas politisko partiju apvienības un vairāki desmiti partiju.

"Paslaik Latvijā aktīvas ir 57 partijas un partiju apvienības," aģentūrai BNS apliecināja reģistra pārstāve Baiba Vismane.

Pēc UR rīcībā esošās informācijas, 25 tūkstoši cilvēku Latvijā ir kādas politiskās partijas vai apvienības biedri. Taču šie skaitļi esot aptuveni.

"34 partijas, kuru paziņojumi atbilst normatīvo aktu prasībām, apvieno 22 476 biedrus. Ja apstiprināsies sākotnēji 13 partiju sniegtā informācija par biedriem pēc dokumentu precizēšanas, tad saskaņā ar šīm ziņām kopumā Latvijā partijās būs 26 268 biedri, no tiem 24 795 ir Latvijas pilsoņi," pastāstīja Vismane.

Pēdējās 10.Saeimas vēlēšanās piedalījās 13 partijas vai partiju apvienības. Partiju var nodibināt ne mazāk kā 200 cilvēku, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu.

Jau ziņots, ka pēdējo dienu laikā Tautas partija paziņojusi par pašlikvidēšanos, bet eksprezidents Valdis Zatlers paziņojis, ka dibinās jaunu politisko spēku Zatlera Reformu partiju.

Iepriekš vairāki politiķi ir pauduši viedokli, ka Latvijā pārāk maz cilvēku ir partijās un vajadzētu veicināt iedzīvotāju vēlmi iegūt partijas biedra karti, lai panāktu lielāku iesaistīšanos lēmumu pieņemšanā un politiskajos procesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!