Foto: PantherMedia/Scanpix
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) secinājis, ka LNT pārraidītais interneta portāla www.puaro.lv reklāmas klips ir slēpta priekšvēlēšanu reklāma, portālu "Delfi" informēja birojā.

Kontrolējot aģitācijas ierobežojumu ievērošanu priekšvēlēšanu periodā, KNAB konstatējis, ka ar politiskajām partijām un to apvienībām nesaistīta persona ir veikusi priekšvēlēšanu aģitāciju par summu, kas pārsniedz likumā noteikto izdevumu apmēru – 3 000 latu par reklāmas izvietošanu.

KNAB secinājis, ka www.puaro.lv reklāmas klips ir uzskatāms par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu likuma izpratnē.

Taču pretēji likuma prasībām šajā reklāmā nav norādīts, ka tā ir priekšvēlēšanu aģitācija un kas apmaksājis tās izvietošanu, tāpēc klips ir atzīts par slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju, kas ar likumu ir aizliegta, norāda KNAB.

Tādējādi, izvērtējot administratīvās lietas ietvaros iegūtos pierādījumus, lietas dalībnieku paskaidrojumus, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes sniegto atzinumu, KNAB secinājis, ka SIA "Freedomlab" veikusi slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju, vienlaikus pārkāpjot arī ar politiskajām partijām nesaistītajām personām pieļaujamo izdevumu apmēru priekšvēlēšanu aģitācijai.

Tāpēc KNAB ir nolēmis aizliegt SIA "Freedomlab" veikt turpmāk plānoto priekšvēlēšanu aģitāciju par maksu.

KNAB lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur šā lēmuma darbību, norāda birojā.

LNT tika pārraidītas "Puaro.lv" reklāmas, kurās izteikti pārmetumi vairākām partijām. Reklāmas klipos nebija norādes, kura partija tos apmaksājusi.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Freedomlab" reģistrēta šogad jūlijā, valdes loceklis tajā ir kādreizējais Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles padomnieks Jurģis Liepnieks, vienīga daļu īpašniece ir Ilze Elizabete Dzirkale, liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!