Foto: LETA

Jaunā konservatīvā partijas (JKP) atsakās strādāt tematiskajās grupās un darbojas destruktīvi, jo apzinās, ka sasolījuši vēlētājiem neizpildāmas lietas, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Krauze aģentūrai LETA sacīja, ka pirms vēlēšanām JKP nenovilka "sarkanās līnijas" pret ZZS. Tagad JKP pārstāvji "ir nobijušies", jo sarunās piedalās "kompetenti citu partiju pārstāvji" un varot atklāties, ka JKP vēlētājiem sasolījuši neizpildāmas lietas, kas var sagraut valsts budžetu, klāstīja Krauze.

Viņaprāt, JKP apzinās, ka, iesaistoties valdības darbā, nekur netiks, jo "meliem īsas kājas". Līdz ar to politiskais spēks neiesaistās šajās diskusijās un "kritizē no malas", uzskata ZZS politiķis.

JKP valdības veidošanas sarunu sākumā paziņoja, ka nesadarbosies ar ZZS. Savukārt pārējie politiskie spēki runā par nepieciešamību veidot plašāku koalīciju, iesaistot arī ZZS.

Pašlaik valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki - "KPV LV", JKP un apvienība "Attīstībai/Par!".

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. Vienlaikus visas partijas, kas piedalās valdības veidošanas sarunās, izslēdz iespēju veidot valdību ar "Saskaņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!