Foto: LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) neatbalstīs Ventspils mēra Aivara Lemberga virzīšanu premjera amatam, gatavojoties 12.Saeimas vēlēšanām, sacīja partijas pārstāvis Viesturs Silenieks.

LZP ir viena no politiskajām organizācijām, kas ietilpst Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS).

Silenieks pauda viedokli, ka premjera amata kandidāta izvirzīšanai pirms vēlēšanām vispār nav nekādas jēgas un tas tiekot darīt vien tāpēc, ka to "vēlas sabiedrības daļa ar zemu intelektu".

"Nav pareizi nodēvēt par premjera amata kandidātu cilvēku, kuram, vērtējot socioloģisko aptauju datus, ir visaugstākais reitings, bet kurš pat Saeimas vēlēšanās nekandidē," uzsvēra Silenieks.

Uzņēmējs Guntis Belēvičs, kurš kandidē Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta, norādīja, ka par konkrētu kandidātu premjera amatam ZZS vēl nav lemts, tā vietā bijusi tikai vienošanās, ka beidzot ir jānosauc viens konkrēts vārds. "Visu laiku ir pausts, ka ZZS ir trīs kandidāti - Uldis Augulis, Raimonds Vējonis un Jānis Dūklavs, kā arī, iespējams, kāds cilvēks, kurš nestrādā valdībā. Tagad ir vienošanās, ka jānosauc viens cilvēks, un es atbalstīšu Vējoni," teica Belēvičs.

Savukārt Saeimas deputāts Augusts Brigmanis, kurš ZZS pārstāv Latvijas Zemnieku savienību, atteicās nosaukt, kuru kandidatūru viņš atbalstīs premjera amatam. Vienlaikus arī viņš apgalvoja, ka izšķiršanās ZZS par šo jautājumu vēl nav notikusi.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" pirmdien vēstīja, ka ZZS premjera amatam nolēmusi virzīt Lembergu. ZZS par apvienības Ministru prezidenta amata kandidātu lems otrdien valdes sēdē, kas sāksies plkst.13.40.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!