Augsti godātais Prezidenta kungs!

Pārdzīvojot pēdējā laika notikumus manā valstī, man nāca prātā doma, ka vajadzētu darīt kaut ko kardināli-radikālo, bet neasiņainu.

Ar saviem vārdiem, kurus Jūs teicāt Tautas sapulcē Doma laukumā, Jūs man palīdzējāt: "Ir jāievēro demokrātija un jāizlasa Satversme un jārīkojas tā, kā tur rakstīts. Satversme ir mūsu demokrātijas garants."

Cienījamais Prezidenta kungs! Es esmu pārliecināta, ka Jūs man piekritīsiet, - bez mūsu, t.i. bez Latvijas visas tautas piedalīšanās, situāciju valstī neizmainīt. Bet kā to panākt? Kam un ko teikt, lai apvienot visus. Man liekas, ka pirmā kārtā, Jums kā Prezidentam vajadzētu griezties pie latviešu tautas un lūgt piedošanu par visu to ļaunumu, maldināšanu, nelaimi, traģēdijām, kuras tā ir pārcietusi neatkarības gados kopš 1990. gada. Tas ir:

  • "Latvija - mūsu kopējā māja!" - ne tikai Tautas Frontes lozungs. Tās darbībā aktīvi piedalījās daudz krievvalodīgo, kuriem vēlāk tika liegta iespēja saņemt Latvijas pilsonību, kuriem liegtas politiskās tiesības un kuriem 2007. gada beigās joprojām eksistē ap 80 ierobežojumiem viņu tiesībās, salīdzinot ar pilsoņu tiesībām. Latvijas tauta – tas ir pamats, uz kura veidojās Latvijas valsts. Latvijas, nevis Latviešu, rakstīts Satversmē!
  • par totālo rūpniecības un lauksaimniecības ražotnes iznīcināšanu, un, kā sekas, republika pārvēršas par "banānu republiku" tās vissliktākā variantā – nīkulīgs tranzīts, naudas "atmazgāšana", tūrisms ar tā sekss-pakalpojumiem;
  • par lozungu "Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kur var saglabāties latviešu valoda", un tāpēc, var pazemot un piespiest citas valodas, tai skaitā valodu, kuru pārvalda 90 % iedzīvotāju;
  • par Latvijas "okupāciju" un šā viedokļa kaitīgumu cerībām un nepiepildāmajiem sapņiem uz kompensācijas saņemšanu. "Okupācijas" starptautiskā atzīšana nekad nenotiks, jo pat ASV atzinuši 1940. gada notikumus Baltijas valstīs par "inkorporāciju", kas ir tikai saskanīgs ar "okupāciju";
  • par "trimdas" latviešu cildināšanu, kas sadalīja latviešu tautu, kas ar varu uzspiež klusēt tos latviešus, kas cīnījās pret fašismu, un arī viņu pēcnācēju.
  • par māju denacionalizāciju, kā rezultātā simtiem un tūkstošiem traģēdiju, pat nāves gadījumi.

Godātais Prezidenta kungs! Šo sēro sarakstu es varētu turpināt. Bet ari tas ir pietiekošs, lai iesākt nopietnu sarunu starp divām Latvijas atsvešinātām pusītēm.

Mums visiem ir šeit lemts dzīvot, un dzīvosim draudzīgi.

Novēlu veselību un panākumiem bagātu 2008. gadu!

Prezidenta Kancelejas atbildēja, ka mans viedoklis tiks ņemts vērā.

Kāda būtu Jūsu attieksme pret šo manu viedokli?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!