Latvijas futbolisti otrdien Aveiru (Portugāle) bija vadībā pret Čehijas izlasi pirmajā spēlē Eiropas čempionāta finālturnīra grupas turnīrā, taču otrajā puslaikā ielaida divus vārtus un zaudēja ar 1:2.

Foto galerija

Skatīt video
(kvalitate: augsta / vidēja)

Latvijai vārtus pēdējā uzbrukumā pirmajā puslaikā guva Māris Verpakovskis, noslēdzot Andreja Prohorenkova centrējumu.

Izlīdzinājumu čehiem 73.minūtē panāca Milans Barošs, bet 85.minūtē Mareks Heincs vēlreiz pārspēja Latvijas vārtsargu Aleksandru Koļiņko, iesitot uzvaras vārtus.

Spēle pagāja ar izteiktu Čehijas izlases pārsvaru, un Latvijas futbolistiem lielākoties nācās aizsargāties. Jau pirmajās minūtēs iniciatīvu pārņēma čehi, taču simtprocentīgas iespējas vārtu gūšanai nespēja radīt. Latvijas izlases aizsargi neļāva čehiem sist no drošām situācijām, un stabili nospēlēja arī Koļiņko. Igors Stepanovs 10.minūtē bloķēja Pavela Nedveda sitienu, bet pāris minūtes vēlāk Koļiņko nocēla bumbu no Jana Kolera galvas.

Latvijas valstsvienībai pirmā izdevība bija 15.minūtē, kad Verpakovskis kritienā ar galvu vārtu priekšā neaizsniedzās līdz Prohorenkova centrētai bumbai. Vēl pēc piecām minūtēm spēcīgi un bīstami sita Nedveds, kura raidīto bumbu Koļiņko novirzīja uz stūra sitienu.

Kad ritēja pirmā puslaika kompensācijas laiks, pa kreiso malu izrāvās Prohorenkovs, un pēc precīza viņa centrējuma Verpakovskis saņēma bumbu vārtu priekšā, no dažu metru attāluma netraucēts ieraidot to vārtos.

Spēku samērs laukumā nemainījās arī pēc pārtraukuma. Čehi turpināja uzbrukt, bombardējot Koļiņko vārtus. Bīstami sitieni izdevās gan Karelam Poborskim, gan Barošam. Retajos Latvijas pretuzbrukumos vistuvāk panākumam bija Prohorenkovs, kurš 60.minūtē sita garām vārtu apakšējam stūrim.

Tuvojoties spēles beigu daļai, Latvijas izlases treneris Aleksandrs Starkovs veica pirmo maiņu. Prohorenkovu 71.minūtē aizstāja Juris Laizāns, tomēr tas netraucēja divas minūtes vēlāk Poborskim pie gala līnijas apspēlēt vairākus Latvijas aizsargus, un precīzi piespēlēt Barošam, kam atlika no ērtas pozīcijas iesist bumbu vārtos.

Verpakovski 81.minūtē nomainīja Marians Pahars, aktīvi iesaistoties spēlē, taču arī viņam neizdevās mainīt cīņas gaitu. Pēc kārtējā čehu masīvā uzbrukuma Mihails Zemļinskis mēģināja izsist bumbu no soda laukuma, taču tā nonāca uz Heinces kājas, un rezultāts kļuva labvēlīgs jau čehiem.

Grupu kārtas turpinājumā Latvijas izlase, kas Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās pirmo reizi, sestdien spēlēs ar vāciešiem, bet Līgo vakarā - ar Nīderlandes valstsvienību. Vēlāk otrdien tiksies Nīderlandes un Vācijas izlases.

Eiropas čempionāta finālturnīra spēle, D grupa:

  • Čehija - Latvija 2:1 (0:1)
  • Vārtus guva: Barošs (73.), Heincs (85.) / Verpakovskis (45.+1)

    Tiesnesis: Žils Vesjērs (Francija)

    Skatītāji: 21 744

Čehija: Petrs Čehs; Zdeneks Grigera (Mareks Heincs (56.)), Tomašs Ujfaluši, Renē Bolfs, Mareks Jankulovskis; Tomašs Galaseks (Vladimirs Šmicers (64.)), Karels Poborskis, Tomašs Rosickis, Pavels Nedveds, Jans Kollers, Milans Barošs (Martins Jiraneks (87.))

Latvija: Aleksandrs Koļiņko; Igors Stepanovs, Mihails Zemļinskis, Oļegs Blagonadeždins, Aleksandrs Isakovs; Valentīns Lobaņovs (Vits Rimkus (90.)), Vitālijs Astafjevs, Imants Bleidelis, Andrejs Rubins; Andrejs Prohorenkovs (Juris Laizāns (71.)), Māris Verpakovskis (Marians Pahars (81.))

Izvēlies savus favorītus Latvijas un Čehijas izlasēs!

$t1=latvija ; $t2=cehija ; include"$includes_dir/projects/euro2004/bestplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!