Portāls "Delfi" turpina aizsākto rakstu sēriju par "LMT Virslīgas" klubiem un to šās sezonas, kura sāksies 7.aprīlī mērķiem un prognozēm,. Šoreiz ar saviem plāniem dalīsies jaunizveidotais Daugavpils futbola klubs "Daugava". Atgādinām, ka jaunizveidotais klubs ir futbola kluba "Ditton" pēctecis, tāpēc "Delfi" nolēma uz interviju aicināt divus spēlētājus, kas aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Ditton" vienību un turpinās spēlēt arī "Daugava" rindās - Krievijas leģionāru, aizsargu Jevgeņiju Postņikovu un uzbrucēju Maksimu Daņilovu.
"Delfi": Kā jūs vērtējat aizvadīto sezonu Daugavpils "Ditton" klubam?

Maksims Daņilovs: Komandas vadības solītais nesakrita ar darbiem - bija problēmas ar algu izmaksu, kā arī citas likstas, kas traucēja sasniegt labāku rezultātu. Taču sezonu kopumā vērtēju pozitīvi.

"Delfi": Šobrīd "Ditton" ir pārtapis par jaunu klubu ar jaunu infrastruktūru. Kas ir mainījies kluba darbā, salīdzinot "Ditton" un "Daugava"? Kādi ir uzlabojumi?

M.Daņilovs: Ar iepriekšējo vadību nebiju apmierināts. Tagad ir daudz labāk un arī apstākļi ir krietni labāki - spēlētāji saņem lielākas algas, līdz ar to ir lielāka uzticība vadībai un komandas perspektīvām nākotnē. Kluba sastāvā šogad spēlēs vairāki spēcīgi leģionāri, kas ir pluss, un es ceru, ka klubs attīstīsies arī turpmāk.

Jevgeņijs Postņikovs: Mainījies ir pilnīgi viss, tagad ir daudz labāk. Organizācija ir augstākā līmenī, līdz ar to ir lielākas cerības sasniegt pozitīvu rezultātu. No vadības puses solījumu ir daudz un vismaz pagaidām vadība tos arī pilda. Cerams, ka tā būs arī turpmāk.

"Delfi": Kā jūs vērtējat sagatavošanās procesu jaunajai sezonai?

J.Postņikovs: Par sagatavošanās procesu, cik labs vai slikts tas ir bijis, varēs spriest pēc pirmajām spēlēm, pagaidām sagatavošanās rit veiksmīgi.

M.Daņilovs: Šogad sagatavošanās process ir ļoti interesants. Drīzumā būs vēl viena treniņnometne Turcijā, kur mēs redzēsim pilnībā to, cik komanda ir gatava jaunajai sezonai. Šogad komandu trenēs labs treneris (Krievijas speciālists Sergejs Petrenko) un kluba darbs ir ļoti labi organizēts. Sagatavošanās process turpinās un pagaidām viss ir labākajā kārtībā.

"Delfi": Kā jūs vērtējat komandas komplektāciju?

J.Postņikovs: Pagaidām komandas pamatsastāvs nav nokomplektēts. Treneris drīzumā izlems, kāds tas būs. Par taktiku grūti spriest, tas ir jautājums trenerim.

M.Daņilovs: Sastāvs ir izmainījies, pat ļoti un, manuprāt, pagājušajā sezonā tas bija labāks. Liels pluss komandai ir līgums ar Latvijas valstsvienības aizsargu Aleksandru Isakovu.

"Delfi": Jevgeņij, jūs esat Krievijas futbolists, vai varat salīdzināt futbolu Krievijā un Latvijā? Ar ko atšķiras? Kurš, jūsuprāt, ir bīstamākais Latvijas uzbrucējs?

J.Postņikovs: Latvijā, manuprāt, uzbrucēji pagaidām ļoti atpaliek no Krievijas līmeņa, bet vajag trenēties un attīstīties lai kaut ko sasniegtu. Krievijā ir labāki nosacījumi treniņiem un karjeras attīstībai. Pagaidām vēl nezinu kā man veiksies šajā sezonā, bet domāju, ka būs interesanti. Par bīstamāko Latvijas uzbrucēju uzskatu Ģirtu Karlsonu no Liepājas kluba.

"Delfi": Kādi ir kluba mērķi jaunajā sezonā?

J.Postņikovs: Galvenais mērķis ir tikt četriniekā. Cīnīties un darīt visu, kas ir mūsu spēkos, lai sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus.

M.Daņilovs: No sākumā uzdevums bija palikt virslīgā, bet tagad mērķis ir iekļūt četriniekā, bet pēc gadiem trijiem tas varētu būt Latvijas čempionu nosaukums.

"Delfi": Kādas, jūsuprāt, ir komandas perspektīvas nākotnē - kā nekā šī būs pirmā sezona klubam "Daugava" - jauna vadība, treneri, un nosaukums...?

J.Postņikovs: Perspektīvas ir labas, vajag tikai attīstīties. Es ceru, ka klubs turpinās attīstīties un viss būs vēl profesionālākā līmenī nekā ir tagad! Ja būs sava bāze, laukums, laba attieksme pret spēlētājiem, tad viss ies tikai uz labo pusi.

M.Daņilovs: Šogad vecuma ziņā komanda ir kļuvusi krietni jaunāka. Klubs piesaistīja daudz jaunus spēlētājus, 18 – 19 gadus vecus. Komanda ir jauna, daudzsološa un konkurētspējīga. Manuprāt, mums ir labas perspektīvas, un mēs tikai sākam ceļu uz panākumiem. Galvenais, lai neizjūk komanda un neizklīst spēlētāji, kā tas notika ar "Ditton".

"Delfi": Ar kādu noskaņojumu komanda sagaida jauno sezonu?

J.Postņikovs: Ar agresiju, sportisku niknumu un maksimālu atdevi treniņos, spēlēs - lai sasniegtu pēc iespējas augstākus rezultātus!

M.Daņilovs: Jauno sezonu sagaidām ar labu noskaņojumu. Mans mērķis ir katrā spēlē cīnīties par uzvaru, un sezonas beigās sasniegt pozitīvu iznākumu turnīra noslēguma tabulā.

"Delfi": Kāds, jūsuprāt, izvērtīsies Virslīgas turnīrs šogad? Kura komanda kļūs par čempioniem, un kādu lomu šajā turnīrā ieņems "Daugava"?

J.Postņikovs: Par čempioniem, manuprāt, kļūs "Liepājas Metalurgs", pēc tam FK "Ventspils" un "Skonto", savukārt "Daugava" cīnīsies par uzvaru katrā spēlē.

M.Daņilovs: Par citām komandām man nav daudz informācijas, bet es varu prognozēt, ka līderi būs tie paši, kas aizvadītajā sezonā. Par uzvarētājiem varētu kļūt Liepājas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!