Foto: Publicitātes foto

13. oktobrī izstādē "Days of International Education" apmeklētāji varēs iepazīties ar vācu privātskolu-pansiju Schule Schloss Salem un Stiftung Louisenlund pārstāvjiem.

Schule Schloss Salem ir lielākā privātā internātskola Vācijā. To 1920.gadā dibināja vācu impērijas pēdējais kanclers princis Makss fon Bādens un pedagogs un politiķis Kurts Hāns. Galvenais mērķis, izveidojot skolu, tās veidotājiem bija izaudzināt jaunu, atbildīgu vāciešu paaudzi, kas nepieļautu iepriekšējās paaudzes kļūdas. Līdz ar to skola vēl joprojām pievērš ļoti lielu uzmanību vispusīgai personas attīstībai, kuras pamatā ir cieņa pret līdzcilvēkiem un demokrātiskas vērtības.
Salem skola ir pazīstama visā Eiropā, un tās absolventu vidū ir daudzas zināmas personības – princis Filips (Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīrs), Spānijas princese Sofija, Golo Manns (rakstnieka Tomasa Manna dēls), Eberhards Kunheims (bijušais uzņēmuma BMW vadītājs), Vācijas izlūkdienesta viceprezidents un daudzas citas personības.

Skola piedāvā divas mācību programmas – vācu Abitur un starptautisko programmu angļu valodā International Baccalaureate.

Skola Louisenlund ir vienā asociācijā ar Salem skolu (Round Square), un ir vienīgā skola Vācijas ziemeļos, kas piedāvā skolēniem starptautisko IB (International Baccalaureate) programmu. Tā piesaista ar savu skaisto atrašanās vietu, starptautisko atmosfēru un augsto mācību kvalitāti.

Skola piedāvā International Baccalaureate – vienu no labākajiem izglītības modeļiem, kur papildu uzmanība tiek veltīta ne tikai augstu akadēmisko mērķu sasniegšanai, bet arī atbildības par kopīgiem rezultātiem, savstarpējas palīdzības un līdzjūtības sajūtas attīstīšanai.

Papildus skolas nodarbībām skolēniem ir iespēja attīstīt arī citas prasmes, kas nav iekļautas skolas programmā, piemēram, mācīties latīņu valodas kursos, saņemt Eiropas datorzinību sertifikātu, apgūt spāņu valodu, darboties ugunsdzēsēju kopienā, kā arī attīstīt pašiem savus biznesa projektus. Vecāko klašu skolēni praktisko nodarbību un fizikas un bioloģijas eksperimentu ietvaros dodas Baltijas jūrā ar skolas personīgo pētniecības kuģi. Skola strādā pie kopīgiem projektiem ar jūras izpētes uzņēmumu "Geomar".

Dalība aizraujošos projektos, draudzība un internacionalitāte, komandas gars un savstarpēja izpalīdzība ir tas, ko Louisenlund skolas absolventi atceras uz mūžu.

Ja jūs vēlaties uzzināt, kā iestāties šajās skolās, kādi dokumenti ir nepieciešami, cik maksā mācības, kādi ir dzīvošanas nosacījumi, tad jums ir unikāla iespēja saņemt šo informāciju no skolas pārstāvjiem izstādes "Days of International Education" laikā, kas notiks sestdien, 13.oktobrī, viesnīcas Radisson Blu Latvija konferenču centrā.

Izstādes darba laiks: 10.00 – 17.00
Ieeja ir bez maksas

Papildus informācija un dalībnieku saraksts: www.balticcouncil.lv

Izstādes organizatori – labākie konsultanti ārzemju izglītības jautājumos

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67317627
info@balticcouncil.org
www.balticcouncil.lv

Izglītības aģentūra MERIDIAN GROUP
Ģertrūdes iela 33/35, Rīga, t. 67311610
Kuldīgas iela 17, Ventspils, t. 636 07870
info@meridian.lv
www.meridian.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!