Foto: Publicitātes foto
Pēdējās brīvdienas pirms Ziemassvētkiem klāt - lūk, dažas idejas, kur aizdoties ģimenēm, lai baudītu kultūru un svētku gaisotni sestdien, 20.decembrī un svētdien, 21.decembrī.

Putnu piedzīvojumi Ziemassvētkos

20.decembrī plkst.12 Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta" aicina bērnus uz teatralizētu mūzikas un deju uzvedumu "Vai Pūcītei aste ziedēs?".

Ziemassvētku uzvedumā piedalīsies Latvijas putni - Pupuķis, Pūcīte un Vārna, līdz ar viņiem dažādos meža iemītnieku tēlos iejutīsies deju studijas "Mazais Andžiņš" dalībnieki un bērnu vokālā ansambļa "Tu un Es" dziedātāji. Noslēgumā mazajiem koncerta apmeklētājiem būs iespēja tikties ar Ziemassvētku vecīti un piedalīties dažādās rotaļās.

Uzvedumā "Vai Pūcītei aste ziedēs?" stāsts būs par putniņu piedzīvojumiem īsi pirms Ziemassvētkiem. Pupuķis (Latvijas gada putns 2014), kurš ziemā parasti dodas uz siltajām zemēm, vēl nekad nav svinējis Ziemassvētkus un nav redzējis arī Ziemassvētku vecīti. Kopā ar labāko draudzeni Pūcīti abi putniņi gatavojas Ziemassvētkiem, taču iejaucas nejaukā Melnā Vārna, kas izsmej Pupuķi apgalvojot, ka Ziemassvētku vecīti tas satiks, kad pūcei aste ziedēs. Taču ar to piedzīvojumi tikai sākas. Aicinām mazos skatītājus kopīgi doties sagaidīt svētkus un noskaidrot, vai Pūcītes aste uzziedēs.

Ieejas maksa pasākumā - četri eiro.

Blēņošanās Ziemļblāzmā

Rīgas Doma meiteņu koris "TIARA" aicina ieskandināt svētkus kopā ar ģimeni – svētdien, 21.decembrī plkst.12 un plkst.15, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" koncertuzvedumā "Gribas drusku pablēņoties! Ziemassvētkos "Ziemeļblāzmā"". Koncertuzvedumā diriģentes Airas Birziņas vadībā muzicēs Rīgas Doma meiteņu koris "TIARA" un instrumentālā grupa "Vaterblitzz".

Koncertprogrammā būs skatāmas, klausāmas un līdzi dejojamas dziesmas no populārām latviešu animācijas filmām, kā arī fragmenti no jau vairāku paaudžu bērnu iemīļotām latviešu multfilmām "Kabata", "Laimes Lācis", "Zelta sietiņš", "Sēd uz sliekšņa pasaciņa", "Miega vilcieniņš", "Zaķīšu pirtiņa" un "Pirms aizmieg ūdeņi visi".

Koncertuzvedums "Gribas drusku pablēņoties" ir animācijas filmu studijas "Dauka" režisoru Rozes Stiebras un Anša Bērziņa rosināts un "izauklēts" – tieši viņi 2006.gadā uzrunāja diriģenti Birziņu un piedāvāja izveidot dziesmu programmu ar skaistākajām animācijas filmu dziesmām.

2015. gada janvāra beigās klajā nāks atkārtots nošu grāmatas un CD "Gribas drusku pablēņoties" laidiens, ko būs iespējams iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās un izdevniecības "Musica Baltica" tirdzniecības vietās, lai blēņošanās nekad nebeigtos.

Pēc koncerta Kultūras pils "Ziemeļblāzma" Kamerzālē mazos apmeklētājus gaidīs Ziemassvētku vecītis un rūķi, aicinot kopīgi dancot un iet rotaļās.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Rīgas Lielais KRISTAPS un citi Rīgas brīnumi

Ceturtās adventes svētdienā, 21.decembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas pasākumiem. Plkst.12, 13, 14, 15 un plkst.16 lieli un mazi apmeklētāji aicināti uz ekskursiju "Rīgas Lielais Kristaps un citi Rīgas brīnumi". Radošajā darbnīcā bērniem būs daudzveidīgas jaunrades iespējas - zīmēt un krāsot Ziemassvētku noskaņas, Rīgas senos brīnumus, kā arī "būvēt" seno Rīgu. Ziemassvētku melodijas skanēs Polifona - 19.gadsimta mūzikas atskaņotāja interpretācijā. Arī pats Polifons un tā metāla perforētās plates (mūsdienu CD priekšteces) ir "iecelts" Mēneša eksponāta godā un aplūkojams Izstāžu zālē.

Leģendārajam koka milzim - Rīgas Lielajam Kristapam - vienam no Rīgas simboliem, brīnumiem un sargiem, ir tieša saistība ar Ziemassvētku stāstu. Lielais Kristaps - 17.gadsimtā veidotā koka skulptūra, jau daudzus gadu desmitus mājvietu radis Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, bet uz šodienas Rīgu un rīdziniekiem Daugavas malā noraugās jaunais Lielais Kristaps. Ir tradīcija, ka, ik gadu decembrī, laikā ap Kristapa vārda dienu, leģendārais Lielais Kristaps gaida savus viesus muzejā.

Muzeja Kolonnu zālē visus apmeklētājus sagaida un priecē egle, dāvājot īstu Ziemassvētku sajūtu, kā arī ekspozīcijā apskatāms iespējams, senākais atrastais Ziemassvētku eglītes rotājums – arheoloģiskajos izrakumos Vecrīgā atrastā unikālā akmens bumbiņa ar piekarcilpu.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: 1,42 eiro, bet pensionāriem, studentiem, skolēniem - 0,71 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!