Foto: F64

Ar dzīvo mūziku, radošajām darbnīcām un tirdziņiem Rīgā, Miera ielā ieskandināts, Ziemas sezonas mierīgais svētku gaidīšanas laiks. Pirmais Ziemassvētku gaidīšanai veltītais pasākums notika jau trešdien, 3. decembrī. Taču tie, kuri nepaspēja Miera ielā ierasties, vēl neko nav nokavējuši – "Ziema sākas Miera ielā" atgriezīsies vēl ceturtdien, 10. decembrī no pulksten 18 līdz 21.

"Mierielieši" aicina svētkiem gatavoties tikai šai vietai raksturīgajā mierīgajā garā, iepērkot dāvanas mīļajiem, baudot dzīvo mūziku, gatavojot kartītes un cepot piparkūkas radošajās darbnīcās, lēni soļojot cauri vakara gaismām pielietajos tirdziņos un baudot karsto šokolādi pie šokolādes fabrikas "Laima". Šajā laikā daudzi veikaliņi atvērti ilgāk par ierasto darbalaiku, piemēram, "Mazputniņš", "Buteljons" un "20. gadsimts", ļaujot nesteidzīgi sagatavoties tiem, kuri nepaspēj sagādāt dāvanas darba dēļ.

Bet tie, kuri meklē vienkāršu, nepārspīlētu un sirsnīgu svētku atmosfēru, varēja priecāties par amatnieku paraugdemonstrējumiem, piedalīties piparkūku cepšanas darbnīcā ar "Loja" konditori. Tāpat kā 3. decembrī, arī 10. decembra vakarā Miera ielas viesi, svētku sajūtu ķērājiem būs dzīvā mūzika "Dad cafe", "Taka" un citur, bet dāvanu mednieki varēs piedalīties radošajās darbnīcās, iepirkties vai nogaršot karsto šokolādi, tēju vai kafiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!