Foto: LETA

Jelgavnieki un pilsētas viesi aicināti 2017. gadu sagaidīt kopā Pasta salā, portālu "Delfi" informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības pārstāve Diāna Mamedova.

Pasākuma organizatori sola, ka jau no pulksten 23 varēs dejot un dziedāt līdzi Iras Kraujas-Dūdumas un "Kraujas Band" izpildītajām dziesmām.

Pavadot veco gadu, atskatīsimies uz šā gada sasniegumiem un notikumiem videoierakstos, norāda Mamedova.

Pasta salas estrādē īsi pirms pusnakts tiešraidē tiks translētas valsts augstāko amatpersonu uzrunas, bet pulksten 00.20 klātesošos uzrunās Jelgavas pilsētas mērs Andris Rāviņš.

Viņa norādīja, ka uguņošana Jelgavā notiks pēc pilsētas laika - zeme, griežoties ap savu asi, diennaktī izdara vienu pilnu apgriezienu. Latviju šķērso astoņi meridiāni, līdz ar to vietējais laiks atpaliek no vidējā, kas pieņemts valstī, atgādina Mamedova, kura uzsver, ka "tieši tāpēc Jelgavā jaunais gads pēc vietējā laika iestājas pulksten 00.25, kad meridiāns šķērso Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torni."

Mamedova stāsta, ka svinības un dejas līdz pulksten 01.30 turpināsies kopā ar DJ "Jax".

Drošības apsvērumu dēļ, svētku raķetes un petardes ienest un dedzināt Pasta salā ir stingri aizliegts, uzsver Jelgavas pilsētas pašvaldības pārstāve.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!