Ziemassvētki ir domāti ne tikai savas mājvietas apcakošanai ar dažādām krāšņām virtenēm un spīdīgām lampiņām. Satraucoši līksmo laiku interesantāku iespējams padarīt arī tādam mazam, pūkainam, bet darbīgam mājas mīlulim kā kāmis. Esam atlasījuši, mūsuprāt, interesantākās kāmju saimnieku radošās svētku rotāšanas izpausmes no sociālā tīkla Instagram. Varbūt arī tavs mīkstā kažociņa īpašnieks ir pelnījis savā būrītī ko līdzīgu?

Šis kāmis dzīvo pavisam krāšņi. Saimnieks pacenties radīt būrī ne vien mīksta sniega sajūtu, bet ielicis arī mājiņu egles izskatā, lai mājdzīvniekam vārdā Koko (Coco) būtu, kur paslēpties.

Šķiet, vairāk rotājumus var atrast un tikpat līdzvērtīgu svētku sajūtu var noķert vien Ziemeļpolā. Bez egles virtenēm un gaismiņām, kāmja būrī ir skaista eglīte no tualetes papīra rullīšiem, sniegavīrs no plastilīna un mājeles no košiem saldējuma kociņiem. Bet apsniguša meža sajūtu kāmis gūst, vērojot no aplikāciju papīra izgrieztās egles, kas "izaugušas" visapkārt būrim.

aaaand overview! :D

A photo posted by Jessi, agender: they pronouns (@hammy_adventures) on Dec 1, 2015 at 1:54pm PST

Šis nu ir viens no drošākajiem kāmja mājvietas rotāšanas veidiem. Atbildīgais saimnieks bijis īpaši rūpīgs, apsverot variantu, ka stikla mājvietā ievietotie rotājumi varētu tiktu apgrauzti. Risinājums? Kāmja māja izrotāta ar virtenēm, zeķēm un Ziemassvētku bumbām no ārpuses.

Ambrosius is ready for Christmas #christmas #christmashamster

A photo posted by Christian Perez (@christianp417) on Nov 23, 2015 at 5:53pm PST

Kāmja priekiem nebūs aprimties - tā mājokli nu klāj biezas sniega segas kārta. Arī ar vienkāršiem pakaišiem var panākt ziemas klātbūtni pat tad, ja ārā laikapstākļi ar sniega kupenām nelutina. Bet kā Ziemassvētku atrakcijas kāmim kalpo koka tiltiņš/tunelis, tematiska krāsojuma glāzīte un lielas papīra konfektes kā dekori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!