Foto: Shutterstock
Pat tad, ja nav vēlme piebirdināt māju ar egļu skujām, ir daudz citu radošu ideju, kā radīt svētku sajūtu un ieviest alternatīvas Ziemassvētku eglītei. Lūk, daži interesanti piemēri!

Nelielos dzīvokļos, kur nav vietas eglītei, var ieviest šo ideju ar pavisam nelielu eglītes stādiņu kādā puķu podā vai vēl interesantākam noformējumam kādā krūzē, kannā vai burkā. Pat šajos pāris egļu zariņos var eleganti izkārtot krāsainās svētku bumbas.

Oriģinālu noformējumu Ziemassvētkos var radīt arī no viena egles zara, kas ielikts stikla traukā gluži kā grieztais zieds. Iekarini kuplajā zarā kādu svētku mantiņu, iesien lentīti un improvizētā Ziemassvētku eglīte būs gatava!

Elegantus svētku rotājumus var iekarināt arī zaros, kas šajā gadījumā izmantoti kā alternatīva eglītei. Lai arī no skujām nav ne vēsts, Ziemassvētku noskaņa panākta arī šādā izpildījumā.

Mūsdienīgā un skandināvu stila interjerā piestāvēs kāds radošs izpildījums ar eglīti, piemēram, šāds, kur egles forma imitēta ar koka dēlīšu dekorāciju. Papildinot to ar pāris rotājumiem, izkarinot kādas gaismiņu virtenes un izliekot rotājumus, būs panākta svētku noskaņa pat bez skuju zaru klātbūtnes.

Ja nu tomēr bez eglītes grūti iedomāties svētku noformējumu, tad iestādi pavisam nelielu eglītes stādiņu puķu podā vai arī izveido egles imitāciju, ap kādu koka stabu aplīmējot egļu zarus tā, ka tie veidotu egles formu. Šajā interjerā egles forma imitēta arī sienas dekorācijā ar cepurēm – arī šāds noformējums izpelnīsies ne vienu vien komplimentu.

Lūk, vēl viens gaumīgs noformējums ar zariem radošai svētku eglītei! Ja zari būs balti, uz to fona labāk izcelsies rotājumi, turklāt noskaņa būs ziemai atbilstošāka, tāpēc jebkurus zarus var nopūst ar baltu krāsu.

No zariem var izveidot konusveida formu, sasienot tos kopā ar kādu striķīti, un tad tajos iekarināt mantiņas, gluži kā Ziemassvētku eglītē. Spožākam noformējumam izmanto gaismu virtenes.

Stilizētu Ziemassvētku eglīti var izveidot no zariem, kas pielīmēti vai kā citādāk piestiprināti pie sienas. Papildinot noformējumu ar gaismu virteni un svētku dekoriem, izdosies radīt tik nepieciešamo svētku noskaņu.

Stilizētu Ziemassvētku eglīti var izveidot arī no grāmatām, kas skaisti izkārtotas grāmatu plauktā.

Jesus is #thereason for the season #familyfun #creativechristmastree

A photo posted by Brennan (@bdauberman) on Dec 19, 2014 at 8:29pm PST

Var iztikt arī bez zariem, izmantojot vien lampiņu virteni. Arī šāds noformējums priecēs ar Ziemassvētku sajūtu.

Lights Christmas tree #christmas #lights #nospace #creativechristmastree #creative #christmastree #christmasdecorations

A photo posted by Simone Cameron-Coen (@simonecam) on Dec 8, 2015 at 8:45am PST

Savukārt grāmatu mīļiem varētu patikt šī ideja - salikt grāmatas kaudzē tā, ka forma atgādinātu egli.

Christmas tree this year.

A photo posted by cortne jai (@qiqijai) on Dec 22, 2014 at 8:17pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!