Ne mazums piekritīs, ka Ziemassvētku gaidīšanas laiks daudziem šķiet pat skaistāks par pašiem svētkiem, jo tām dienām piemīt maģisks spēks - apkārt virmo labas domas, visiem ir priecīgs prāts no apkārt mirguļojošām gaismiņām vien, un ir sajūta, ka tūdaļ pa skursteni nolaidīsies Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu.

Lai svētku gaidīšanas laiks būtu vēl patīkamāks un sirsnīgāks, izveido adventes kalendāru, kas katru dienu ar kādu mazu pārsteigumu pietuvinās svētkiem. Ikviens, kas gaida Ziemassvētkus, ar lielu prieku labprāt skaitīs atlikušās dienas, un kāpēc gan samierināties ar ierasto šokolādes kalendāru, ja var izveidot ko interesantāku? Starp citu, adventes kalendāra izveide ir lieliska ideja darba kolektīva iepriecināšanai, jo galu galā – tieši darbā mēs pavadām dienas lielāko daļu, tāpēc iepriecināšana ar kādu saldumiņu, noteikti radīs pozitīvāku darba atmosfēru.

Maza dāvaniņa katrai dienai

Kurš gan ir teicis, ka dāvanas var saņemt tikai Ziemassvētku vakarā? Mazas, bet prieka rosinošas dāvaniņas saviem tuviniekiem vari sagatavot katrai decembra dienai, un tas prieku noteikti tikai vairos. Lai arī tas prasīs nedaudz vairāk laika par konfekšu ielikšanu zeķē, no rītiem pamosties un atvērt dāvaniņu būs lielisks dienas sākums gan lieliem, gan maziem svētku gaidītājiem.

Foto: Vida Press

Mazās dāvaniņas var būt šokolādes tāfelīte, piezīmju blociņš, kinobiļete, vēlējuma kartīte, tējas maisiņš, pašcepts cepumiņš, svecīte, ielūgums uz pusdienām vai pat eglītes rotājums. Patiesībā nav nemaz liela nozīme tam, cik vērtīga ir katras dienas dāvana, galvenais, ka kalendāra izveidē ir ieguldīts prieks, izdoma un sirsnīgas domas par saņēmējiem. Starp citu, kalendāra pēdējā dienā vari jau iekļaut Ziemassvētku vakara dāvanu, tad šis gaidīšanas mēnesis būs īpaši patīkams, jo dāvana saņēmējam it kā ir jau acu priekšā, bet tanī pat laikā, ir jāpaciešas līdz tās saņemšanai.

Labi vārdi katru dienu


Ne velti saka, ka smaids izglābs pasauli. Tā vien šķiet, ja katrs no mums pateiktu otram kādu labu vārdu kaut reizi dienā, pasaule tik tiešām kļūtu labāka. Un kāpēc gan to neiekļaut Adventes kalendāra tapšanā? Vēlējumi, padomi, ierosinājumi, domu graudi vai citāti katrai dienai, saņēmējam noteikti radīs prieku katru dienu, īpaši tad, ja izvēlētie teksti nebūs nejauši izvēlēti, bet speciāli saņēmējam piemeklēti. Labo vārdu kartītes vari izveidot no dažādu materiālu un krāsas papīriem un kartoniem, ievietot katru mazākās vai lielākās aploksnēs un uzrakstīt uz tām atvēršanas datumus.

Foto: Vida Press

Labo domu kalendārs lieliski izskatīsies gan no iekārtām aploksnēm aukliņās, bet tikpat labi vari tās piespraust pie ziņojuma dēļa vai ledusskapja ar magnētu palīdzību vai katru dienu ielikt saņēmēja virsjakas kabatā. Izpildījums var būt ļoti dažāds, tāpēc ideju par šāda veida kalendāru der atcerēties. Ja tomēr rodas aizdomas, ka katrai dienai neizdosies piemeklēt iedevesmojošus vārdus, izveido aktivitāšu kalendāru, kur katrai dienai saņēmējam tiek dots kāds uzdevums. Piemēram, 3. decembrī noskatīties pirmo Ziemassvētku filmu, 4. decembrī uzaicināt mammu uz kafiju un kūku, 5. decembrī pārsteigt priekšnieku, un citas darbības, kas saņēmējam liks gan pasmaidīt, gan padarīt ikdienas skrējienu nedaudz patīkamāku un svētku sajūtu rosinošāku.

Saldumu klasika

Protams, ka svētki ir gada saldākais laiks, tāpēc ja pirmā doma par adventes kalendāru bija klasiskā versija ar saldumu izlikšanu, noteikti nevajag no tā izvairīties. Ja esi par labu iepriecināšanai ar saldiem našķiem, arī šādu kalendāra izveidi vari padarīt oriģinālāku. Iekarini zeķītes, mazus dāvanu maisiņus, saliec ar numuriņiem kartona kastītes, auduma sainīšus, pītus groziņus, izmanto dažādus trauciņus, turziņas, burciņas - jebko, kas ienāk prātā, kur varētu paslēpt kādu našķi.

Foto: Vida Press

Savukārt saldumu izvēlē vari būt radošāks un izvēlēties dažādus saldumus, ne katru dienu vienādus. Ir tik daudz saldumu, ko piedāvā tirdziņu dalībnieki un arī jau lielveikalu stendi, kur atradīsi žāvētus augļus šokolādē, dzērvenes pūdercukurā, marmelādi, visneiedomājamāko kombināciju šokolādes, trifeles, riekstu maisījumus, īrisus, cepumus, karameles un vēl virkni gardu lietu, ar ko palutināt adventes kalendāra saņēmēju. Bet varbūt apvieno kalendāra saturu arī ar sāļiem kārumiem? Izvēle ir tavā vaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!