Sarkanvīnā vārīti bumbieri ir deserts ar izteiktu Ziemassvētku garšu. Kārumu var pagatavot iepriekšējā dienā pirms svētku mielasta un glabāt ledusskapī. Labi garšo kopā ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vēl izteiktākai Ziemassvētku noskaņai var papildināt ar piparkūku krēmu!

Sastāvdaļas:

2 lieli, sulīgi apelsīni
8 stingri bumbieri
150 g cukurs
10 krustnagliņas
750 ml sauss sarkanvīns
50 g brūnais cukurs
60 ml svaigi spiesta citrona sula
1 TK vaniļas ekstrakts
2 kanēļa standziņas
putukrējums garnēšanai

No apelsīniem izspiež vienu glāzi sulas, bet mizas sagriež lielos gabalos. Apelsīnu sulu lej katliņā kopā ar sarkanvīnu, pievieno visu cukuru, citrona sulu, vaniļu, kanēļa standziņas, krustnagliņas, apelsīnu mizas un visu samaisa.

Bumbierus nomizo, liek vīna un garšvielu maisījumā un visu vāra. Kad parādās pirmie burbuļi, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra vēl 20 minūtes, pēc tam bumbierus ņem ārā no mērces un kārto uz šķīvja.

Vīna, sulas un garšvielu novārījumu nokāš un vēlreiz uzvāra. Sīrupu atdzesē.

Bumbierus pasniedz uz šķīvjiem, pārlejot ar sarkanvīna sīrupu un papildinot ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!