Ceturtdien visā Eiropā "British Airways" ievieš jaunu cenu politiku, saskaņā ar kuru būtiski samazināsies biļešu cenas. Latvijas pasažieriem būs iespēja aizlidot uz Londonu par līdz pat 48% lētāk nekā līdz šim – lētākā pieejamā vienvirziena cena, ieskaitot lidostas nodokļus un nodevas, turpmāk būs 29 latiem.
Jaunās cenas tiek ieviestas turpinot aviosabiedrības 2002.gadā uzsākto kursu, kura mērķis ir vienkāršot ceļošanu, atceļot aviobiļešu izmantošanas ierobežojumus, un piedāvāt tās par daudz pievilcīgākām cenām.

Jaunās cenas tiks piedāvātas lidojumiem no dažādām Eiropas pilsētām uz Gatvikas lidostu Londonā, informē kompānijas pārstāvji.

Neskatoties uz to, ka jaunās cenas būs tādas pašas kā bezservisa aviokompānijām, "British Airways" saglabās līdzšinējo servisa līmeni – arī turpmāk pasažieriem tiks piedāvāti bezmaksas dzērieni un uzkodas, bagāžas pārvadāšana, iespēja internetā reģistrēties 24 stundas pirms lidojuma un izvēlēties sēdvietu.

Tāpat aviosabiedrība negrasās mainīt lidostas un turpinās lidot uz Eiropas centrālajām lidostām, kā arī pretēji bezservisa aviokompāniju praksei, biļešu cenai nav paredzēts pievienot dažādas piemaksas, piemēram, par nodoto bagāžu, maksājumu ar kredītkarti vai citus.

Līdz šim Latvijas pasažieriem lētākā pieejamā vienvirziena cena bez lidostas nodokļiem un piemaksām bija 21 lati, taču turpmāk tā būs pieci lati, kas ir par 76% lētāk. Ieskaitot lidostas nodokļus un piemaksas (aptuveni 24 lati), līdzšinējā zemākā cena bija 45 lati, bet tagad tā būs 29 lati, kas ir par 36% mazāk. Citās cenu kategorijās samazinājums būs pat līdz 48%.

Laika posmam no šī gada septembra līdz nākošā gada martam Latvijas pasažieri par šo cenu ba.com varēs iegādāties vairāk nekā 33 000 biļešu. Līdzīgas iespējas būs arī citu Eiropas valstu ceļotājiem, un tas ir iecerēts kā pavērsiens konkurences cīņā ar bezservisa kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!