Foto: DELFI

Pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī uzvarējusi apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kuru atbalstījuši 23,03% vēlētāju, bet otrajā vietā palikusi bijušā pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša "Latgales partija", kurai iekļūšanu domē nodrošinājuši 22,79% vēlētāji, liecina Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Abi šie politiskie spēki domē ieguvuši pa 4 deputātu vietām.

Daugavpils domē varētu būt iekļuvušas arī "Attīstības partija", kas saņēmusi 10,25% velētāju atbalstu un 2 vietas un 2 vietas saņēmusi arī partija "Alternative", kuru atbalstījuši 10,18% vēlētāju.

Par "Daugavpils atdzimšanu" nobalsojuši 5,58% vēlētāju, "Sociālā taisnīguma partijas"/"Tautas kontroles" sarakstam atbalstu pauduši 8,37% vēlētāju, bet par sarakstu "Daugavpils - mana pilsēta" savu balsi atdevuši 5,86% vēlētāju. Šie politiskie spēki ieguvuši katrs vienu deputāta mandātu.

ZZS atbalstījuši 4,16%, "Vienotību" - 2,32%, "Par dzimto valodu!" 0 1,41% bet par "Mūsu partiju"/Reformu partiju nobalsojuši 4,99% vēlētāju, līdz ar to šīs partijas 5% barjeru iekļūšanai domē nav pārvarējušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!