Foto: F64
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais premjera amata kandidāts Aivars Lembergs paliks Ventspils mēra amatā un ministra krēsls viņu nākamajā valdībā neinteresē, pirmdienas rītā Latvijas Radio apliecināja "zaļo zemnieku" līderis Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka Lembergs būtu gatavs kļūt par premjeru, taču tā kā vēlētāji ir lēmuši citādāk, tad viņš paliks Ventspilī. "Ir jābūt zināmai kārtībai. Un vēlētājs izdarījis izvēli, un tā ir jārespektē - "Vienotība" ir uzvarējusi, un tas ir [premjers Valdis] Dombrovskis," sacīja Brigmanis.

Tā kā Lembergu neinteresē kāds no ministru portfeļiem, tad viņš paliks Ventspils pilsētas mēra amatā. "Viņš ir devis stingru solījumu savai pilsētai, Ventspilij," uzsvēra Brigmanis, piebilstot, ka Lembergs piedalīsies jaunās valdības veidošanā, daloties ar savu pieredzi.

Jau vēstīts, ka tieši Lembergu ZZS bija izvirzījusi par premjera amata kandidātu, taču viņš Saeimas vēlēšanas nestartēja.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" ieguva 33 vietas parlamentā, "Saskaņas centrs" - 29, ZZS - 22 vietas, bet apvienība "Par labu Latviju" un VL-TB/LNNK - pa astoņām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!