Spānijas varasiestādēm cenšoties nepieļaut nelikumīgu alkohola lietošanu publiskās vietās, Barselonā izcēlušās vardarbīgas sadursmes, kurās ievainoti 70 cilvēki, tai skaitā 26 policisti, sestdien ziņo amatpersonas.
Sadursmēs ar policiju iesaistījās aptuveni 200 jauniešu, kas likumsargus apmētāja ar akmeņiem un pudelēm. Vairākas stundas ilgušā grautiņa laikā dauzoņas aizdedzināja atkritumu tvertnes un izsita veikalu skatlogus. Tiek ziņots, ka 50 nekārtību cēlāji ir arestēti.

Līdzīgas nekārtības izcēlās arī universitātes pilsētā Salamankā, kur arestēti 16 jaunieši.

Piektdien, gatavojoties jauniešu masveida dzeršanas pasākumam, ko dēvē par "macrobotellones", kārtības uzturēšanā tika iesaistīti tūkstošiem policistu.

"Macrobotellones" ar mobilo tālruņu īsziņu un e-pasta vēstuļu palīdzību vienlaicīgi organizēts 20 pilsētās, tām sacenšoties par lielāko piedzērušos cilvēku skaitu publiskajos parkos un laukumos.

Tikai Granadā vien pasākumā piedalījās 20 000 cilvēku. Granadas varasiestādes, lai pasākumu pakļautu stingrākais kontrolei, tam atvēlēja parku, kur uzcēla milzīgu telti.

"Macrobotellones", kas tulkojumā nozīmē "lielā pudele", pēdējos gados ir kļuvis par neatņemamu pilsētu dzīves daļu. Pusaudži, kuriem mājās ir garlaicīgi, bet naudas iešanai uz bāru nepietiek, pērk pārtikas veikalos alu, stipros alkoholiskos dzērienus un vīnu kartona pakās, lai laiskotos pilsētu laukumos un dzertu visu nakti.

Tā kā pasākumam raksturīgs troksnis, urīna smaka, vēmekļi uz ielām un piedzērušos jauniešu nonākšana ātrās palīdzības iestādēs, daudzu pilsētu valdības aizliegušas alkohola lietošanu uz ielām.

Tagad nedēļas nogalēs daudzās svētku norises vietās patrulē policija, izklīdinot pusaudžus, kas taisa "calimocho" kokteiļus no lēta sarkanvīna un kolas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!