Aptuveni simts jauniešu iesaistījās sadursmēs ar policiju pēc tam, kad bija aizdedzinājuši vairākas automašīnas un atkritumu kastes tajā pašā Parīzes piepilsētā, kur nemieri notika arī pagājušā gada novembrī, informē ārvalstu prese.
Sadursmēs ievainoti septiņi policisti, aizturēti seši jaunieši. Nekārtības sākās pirmdienas vakarā, neilgi pēc tam, kad policija aizturēja kādu jaunu vīrieti. Neilgi pēc tam sākās automašīnu dedzināšana, raksta Reuters.

Atgādināsim, ka pagājušā gada novembrī, bēgot no policijas, gāja bojā divi jaunieši, un pēc tam sākās plašas nekārtības Parīzes piepilsētās, kas turpinājās trīs nedēļas un pārņēma arī citas Francijas pilsētas.

Nemieru laikā tika sadedzinātas aptuveni 9 000 automašīnu, un policijai nācās pielietot spēku, lai apspiestu sacelšanos, kas bija apjomīgākā pēdējo 40 gadu laikā.

Nemieru dalībnieki bija galvenokārt iebraucēji vai imigrantu bērni, kas protestēja pret diskrimināciju, augsto bezdarba līmeni un nepietiekamām karjeras iespējām.

Pēc sacelšanās Francijas iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī paziņoja par plāniem mainīt imigrācijas sistēmu, kurus kritizē opozīcijas partijas un imigrantu aizstāvības grupas. Senāts izskatīs šo likumprojektu jūnijā, un tā mērķis ir neielaist Francijā neprasmīgus imigrantus, kā arī uzlabot integrācijas procesu ar valodas testu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!