Izraēlas gaisa spēku triecienā novērošanas punktam Libānas dienvidos dzīvības zaudējuši četri ANO novērotāji, informē ārvalstu prese.
ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans paziņojis, ka viņu ir šokējušas ziņas par acīmredzami ar nolūku veikto uzbrukumu novērošanas postenim. Izraēla ir izteikusi dziļu nožēlu, raksta BBC.

Izraēla iepriekš bija paziņojusi, ka turpinās kontrolēt teritoriju Libānas dienvidos, kamēr tur netiks izvietoti starptautiskie spēki. Par šo iespēju tiks runāts starptautisko krīzes sarunu laikā, kas trešdien paredzētas Romā.

Sarunās piedalīsies Annans, ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa, kā arī ārlietu ministri un augstākās amatpersonas no piecām Eiropas un četrām arābu valstīm. Sarunās nepiedalīsies delegācija no Izraēlas.

Novērotāji uzskata, ka Itālijas premjerministrs un citas amatpersonas uzskata pamiera noslēgšanu par labāko risinājumu, taču ASV un Lielbritānija varētu uzsvērt, ka nepieprasīs pamieru, līdz netiks risināti nesaskaņu cēloņi.

Gandrīz divas nedēļas ilgušajā konfliktā dzīvības zaudējuši jau vairāk nekā 380 Libānas un 42 Izraēlas iedzīvotāji. Izraēlas uzbrukumi sākās 12.jūnijā, pēc tam, kad kaujinieku grupējums "Hezbollah" paziņoja par divu Izraēlas karavīru nolaupīšanu.

Trešdien notikušajā uzbrukumā gājuši bojā novērotāji no Austrijas, Kanādas, Ķīnas un Somijas, un vēlāk uzbrukumus piedzīvoja arī glābšanas vienīga, kas centās no ēkas drupām atbrīvot bojā gājušo mirstīgās atliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!