Foto: Valsts kanceleja
Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, kurš ir amatā visilgāk bijušais valdības vadītājs Eiropas Savienībā, šā gada 4. martā iesniegs prezidentam Tomasam Ilvesam demisijas rakstu. Viņš vairs neplāno pretendēt uz Igaunijas premjerministra amatu.

To Ansips paziņojis 23. februārī, translācijā no Tartu esošā "Vainemune" teātra uzrunājot Igaunijas iedzīvotājus, ziņo "Delfi.ee".

Portāls atgādina, ka jau 2012. gadā, uzrunājot iedzīvotājus no "Vainemune" teātra, Ansips brīdināja savus tautiešus, ka vairs neplāno balotēties uz valdības vadītāja amatu.

"Lēmumu, ko pieņēmu pirms diviem gadiem, diktēja mana personiskā pārliecība, ka jebkam šajā dzīvē ir saprātīgs termiņš, ka katrai lietai ir savs sākums un savs nobeigums. Beigas vienmēr nozīmē kaut ko jaunu. Šis lēmums nav pieņemts spiediena rezultātā - cik daudz ir tādu, kas izdara spiedienu, tikpat daudz ir tādu, kas izsaka atbalstu. Tāda ir politikas realitāte, varētu pat teikt - nolemtība," svētdien sacījis Ansips. 

Ansips Igaunijas valdības vadītāja amatu ieņēma kopš 2005. gada.

Ansipa pārstāvētā Reformu partija par viņa pēcteci premjerministra amatā piektdien, 21. februārī izvēlējusies pašreizējo ES transporta komisāru Sīmu Kallasu, kas ir viens no Reformu partijas dibinātājiem.

2015. gadā Igaunijā paredzētas parlamenta vēlēšanās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!