Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes (TCB) amatpersonas pagājušajā nedēļā operācijā konfiscējušas rekordlielu narkotiku daudzumu - vairāk nekā 200 kilogramus hašiša, kā arī arestēja četras personas aizdomās par narkotiku tirdzniecību, vēsta "Eesti Paevaleht Online".
TCB izmeklēšanas nodaļas narkotiku vienības darbinieki otrdien hašiša nodošanas laikā arestēja divus igauņus un Lietuvas pilsoni. Trešdien saistībā ar lietu tika arestēts vēl viens igaunis.

TCB izmeklēšanas nodaļas vadītājs Enriko Āvs sacīja, ka tas ir lielākais Igaunijas tiesībsargājošo iestāžu konfiscētais hašiša daudzums, un tā vērtība varētu sasniegt 30 miljonus kronu (1,35 miljoni latu). Visticamāk, ka hašišs nācis no Spānijas un narkodīleri plānojuši daļu pārdot Igaunijā un daļu Skandināvijā.

Ziemeļigaunijas apgabala prokurore Rita Siniveli sacīja, ka 7.februārī arestēti divi Igaunijas pilsoņi, kad viņi Lietuvas pilsonim nodevuši gandrīz 100 kilogramus hašiša.

Kad tika pārmeklētas narkotiku tirdzniecībā iesaistīto personu dzīvesvietas, TCB amatpersonas viena vīrieša mājā atrada vēl gandrīz 100 kilogramus hašiša, 13 kilogramus otra vīrieša mājās un sapresēta hašiša briketes automašīnā.

Siniveli sacīja, ka TCB izdevies notvert visus grupas locekļus. Visi četri ceturtdien tika apcietināti. Neviens no viņiem nav atzinis vainu narkotiku tirdzniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!