Lietuvas bankrotējošajā kineskopu ražošanas uzņēmumā "Ekranas" varētu tikt ražoti mobilie telefoni - par šādu iespēju kompānijas un Panevēžas pilsētas pašvaldības amatpersonas runājušas ar Dienvidkorejas uzņēmējiem.
Kā pastāstījis Dienvidkorejas un Lietuvas ekonomisko attiecību attīstības kompānijas "LK.Co.Ltd." prezidents Džozefs Paks, korejieši ir gatavi iesaistīties Rūpniecības un loģistikas parka veidošanā, viņus interesē arī citi Panevēžas investīciju projekti, tai skaitā Zinātnes un tehnoloģiju parks un universālā sporta arēna.

Kā vēsta Aukštaitijas novada ziņu portāls ANA, Dienvidkorejas uzņēmēji tiekas ar Panevēžas pilsētas vadību jau ceturto reizi. 22.jūnijā ar pilsētas padomes lēmumu parakstīts līgums, kas ievada dažādus biznesa kontaktus ar Dienvidkorejas uzņēmējiem un garantē ilgstošu sadarbību.

Paredzams, ka augustā, kad Viļņā tiks atklāts moderns Dienvidkorejas informācijas tehnoloģiju centrs, korejieši atkal tiksies ar Panevēžas vadību. Līdz tam pilsētas pašvaldība apņēmusies izstrādāt un nosūtīt potenciālajiem Dienvidkorejas investoriem konkrētu piedāvājumu un nosacījumu paketi.

Kā jau ziņots, 7.aprīlī "Ekranas" lūdza tiesai pasludināt uzņēmuma bankrotu, atzīstot, ka vairs nespēj konkurēt ar lēto kineskopu ražotājiem no dienvidaustrumu Āzijas un Latīņamerikas. 11.aprīlī rūpnīca apturēja ražošanu, bet 20.aprīlī Panevēžas apriņķa tiesa ierosināja pret "Ekranas" bankrota lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!