Pirmdien akciju sabiedrība "Riigi Kinnisvara" (Valsts nekustamie īpašumi) Igaunijas tieslietu ministrijas pārraudzībā nodeva jauno Viru cietumu, kurā tika uzņemti pirmie apcietināti, vēsta ETV24.
"Merko Ehitus", kurš pirmdien pasūtītājam nodeva Viru cietuma ēkas, līdz jūlijam objektā vēl turpinās ceļu izbūvi un apzaļumošanas darbus, informēja AS "Riigi Kinnisvara" un Viru cietuma projekta vadītāja.

Viru cietums atrodas Jehvi un aizņem 16 hektārus lielu platību. Celtniecības darbus veica vairāk nekā 2700 cilvēku, darbu veikšanai "Merko" noslēdza 220 apakšuzņēmuma līgumus, atklāja "Merko Ehitus" Viru cietuma projekta vadītāja Keita Pāla.

Cietuma ārējais norobežojums ir sešus kilometrus garš, apcietinātos no pārējās pasaules šķir viena betona un divas metāla sētas, kuras vēl papildus nodrošina elektroniskā apsardze, stāstīja Pāla.

"Salīdzinot ar citiem Igaunijas cietumiem, Viru cietumā visas ēkas ir savienotas ar galerijām, kas cietumam sniedz iespēj visu apcietinājuma laiku turēt ieslodzītos telpā, arī pastaigāties apcietinātie var tikai uz ēkas jumta," stāstīja Pāla.

Viru cietums apvieno cietumu un īslaicīgā apcietinājuma iestādi. Kopā jaunajā cietumā ir vieta 1000 apcietinātajiem vienvietīgās vai divvietīgās kamerās. Līdzās tam cietumā ir atklātā tipa cietums ar 75 vietām un īslaicīgā apcietinājuma iestāde ar 150 vietām. Cietuma kompleksā līdzās aresta kamerām un apcietināto dzīvojamajām telpām ietilpst arī skola, sporta zāle, sociālā darba telpas, baznīca un darbnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!